veganske kanelcupcakes oppskrift

Kanelcupcakes med sjokolademousse

Kanel + sjokolade = sant. 

Ingredienser til 24 cupcakes: 

  • 6 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 2 desiliter nøytral olje
  • 6 desiliter sukker
  • 2 teskjeer vaniljeestrakt
  • 1 liter hvetemel
  • 2 spiseskjeer kanel
  • 2 spiseskjeer kakaopulver
  • 1 teskje salt
  • 2 teskjeer natron
  • 2 teskjeer bakepulver

Sjokoladekrem: 

  • 2 pakker vispbar havrekrem
  • 4 spiseskjeer kakaopulver
  • 2 spiseskjeer melis
  • Veganske sjokoladeknapper

Framgangsmåte:   

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to muffinsbrett med til sammen 24 former.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle. Rør inn olje, sukker og vaniljeestrakt. Sil alle de tørre ingrediensene over i en stor bolle. Rør de sammen og hell over den våte blandingen. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren i formene, stek i 20-25 minutter.

Avkjøl helt før pynting.

Sjokoladekrem: 

Visp kremen stiv. Vend inn kakao og melis. Sett det hele kaldt i en halvtime, ha deretter over i en sprøytepose.

Fordel kremen over kakene og pynt med noen sjokoladeknapper. Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *