

Kanelcupcakes med sjokolademousse
Kanel + sjokolade = sant.
Ingredienser til 24 cupcakes:
- 6 desiliter soyamelk
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 2 desiliter nøytral olje
- 6 desiliter sukker
- 2 teskjeer vaniljeestrakt
- 1 liter hvetemel
- 2 spiseskjeer kanel
- 2 spiseskjeer kakaopulver
- 1 teskje salt
- 2 teskjeer natron
- 2 teskjeer bakepulver
Sjokoladekrem:
- 2 pakker vispbar havrekrem
- 4 spiseskjeer kakaopulver
- 2 spiseskjeer melis
- Veganske sjokoladeknapper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to muffinsbrett med til sammen 24 former.
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle. Rør inn olje, sukker og vaniljeestrakt. Sil alle de tørre ingrediensene over i en stor bolle. Rør de sammen og hell over den våte blandingen. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren i formene, stek i 20-25 minutter.
Avkjøl helt før pynting.
Sjokoladekrem:
Visp kremen stiv. Vend inn kakao og melis. Sett det hele kaldt i en halvtime, ha deretter over i en sprøytepose.
Fordel kremen over kakene og pynt med noen sjokoladeknapper. Server!
Advert
Advert