veganske muffins oppskrift

Muffins med tomat og basilikum

Kjempegode til frokost og som tilbehør til supper, salater og pastaretter. 

Ingredienser til 12 store muffins eller 24 vanlige: 

  • 4-5 kvaster basilikum
  • 6 tomater
  • 4 spiseskjeer linfrø
  • 10 spiseskjeer varmt vann
  • 6 desiliter soyamelk
  • 0,25 desiliter olivenolje
  • 1 desiliter brunt sukker
  • 4 desiliter hvetemel
  • 4 desiliter sammalt hvetemel
  • 1 teskje løkpulver
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1,5 teskje salt
  • 1 teskje pepper
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1 teskje natron
  • Vegansk parmesan

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 store former, eller kle to muffinsbrett med 24 vanlige former.

Finhakk basilikum, skjær tomatene i små terninger.

Kjør linfrø til pulver i en kaffekvern eller lignende. Rør de sammen med vannet. La det stå i fem minutter.

Visp sammen basilikum, tomater, linfrøblanding, soyamelk, olivenolje og sukker i en stor bolle.

Ha i hvetemel, sammalt hvetemel, løkpulver, oregano, salt, pepper, bakepulver og natron og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Fordel røren i muffinsformene, dryss vegansk parmesan over.

Sett muffinsene i ovnen. Steketiden kommer an på størrelsen, cirka en halvtime for store muffins og 20 minutter for vanlige. Sjekk med en trepinne om de er klare.

Muffinsene smaker godt både nystekte, lune og kalde.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *