vegansk maiskolber oppskrift

Hvitløksbakte maiskolber

Uslåelig tilbehør til alt av texmex-mat. 

De fleste elsker kokte maiskolber med margarin til, men hvorfor ikke legge ned litt ekstra innsats i retten?

Her pakker vi maiskolbene inn i aluminiumsfolie sammen med olje, salt og litt hvitløk. De får ligge og godgjøre seg i stekeovnen en halvtimes tid, men samme triks kan også brukes på grillen.

Ingredienser: 

  • Maiskolber
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje salt
  • Litt pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram et stort stykke aluminiumsfolie.

Dersom du bruker rå maiskolber må du rense de og skjære de i mindre biter.

Riv hvitløksfeddene.

Bland sammen maiskolber, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en bolle slik at alle maiskolbene blir dekket av olje og hvitløk.

Legg de over på aluminiumsfolien og pakk det veldig godt inn, slik at ingen olje drypper ut i ovnen.

Stek i ovnen i 20 minutter dersom du har forkokte maiskolber, 35 minutter dersom de var rå. Server med en gang, gjerne med litt margarin.

hvitløksmaiskolber1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *