

Hvitløksbakte maiskolber
Uslåelig tilbehør til alt av texmex-mat.
De fleste elsker kokte maiskolber med margarin til, men hvorfor ikke legge ned litt ekstra innsats i retten?
Her pakker vi maiskolbene inn i aluminiumsfolie sammen med olje, salt og litt hvitløk. De får ligge og godgjøre seg i stekeovnen en halvtimes tid, men samme triks kan også brukes på grillen.
Ingredienser:
- Maiskolber
- 2 hvitløksfedd
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 teskje salt
- Litt pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram et stort stykke aluminiumsfolie.
Dersom du bruker rå maiskolber må du rense de og skjære de i mindre biter.
Riv hvitløksfeddene.
Bland sammen maiskolber, hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en bolle slik at alle maiskolbene blir dekket av olje og hvitløk.
Legg de over på aluminiumsfolien og pakk det veldig godt inn, slik at ingen olje drypper ut i ovnen.
Stek i ovnen i 20 minutter dersom du har forkokte maiskolber, 35 minutter dersom de var rå. Server med en gang, gjerne med litt margarin.
