gresskarcurry vegansk oppskrift

Gresskarcurry

Indisk festrett med gresskar i en helt nydelig, kremet saus. 

Denne retten er som curryene du får servert på skikkelig gode indiske restauranter. Store, møre gresskarbiter i en utrolig smakfull saus, passer ekstra godt om du serverer med litt ris til.

Hemmeligheten? Min venninne Annika fant ut at hun skulle komme to timer for sent på middag, og hadde ikke batteri på mobilen til å si fra.

En halvtime etter at hun skulle vært der var retten klar, en halvtime etter begynte den å koke seg tørr. Jeg spedde på med resten av kokosmelken, men likevel så det ut til å ikke være nok, så jeg fortet meg å lage litt fløte av det jeg hadde – pinjekjerner og vann.

Da den siste fløteskvetten hadde blandet seg godt inn i sausen ringte det på døra, og jeg kan love dere at curryen va mye bedre enn da jeg hadde smakt den til halvannen time tidligere!

Ingredienser: 

  • 0,5 flaskegresskar/butternut squash
  • 2 vårløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 4 tomater
  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 teskje chiliflak eller chilipulver
  • 1 teskje tørket ingefær
  • 1 teskje garam masala
  • 1 teskje spisskummen
  • 0,5 teskje korianderfrø
  • 0,5 teskje gurkemeie
  • 1 teskje bukkehornkløver
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje sukker
  • 1 boks kokosmelk (cirka 3,3 desiliter)
  • 3 spiseskjeer pinjekjerner
  • 0,5 desiliter vann
  • Frisk koriander til servering

Framgangsmåte: 

Rens gresskaret og skjær det i terninger med lengde på cirka 1,5 centimeter.

Skjær vårløk i ringer, finhakk hvitløk. Skjær tomatene i terninger, kast det harde stilkfestet.

Varm opp oljen i en gryte. Ha i gresskar, vårløk, hvitløk og tomater og la det surre til gresskarbitene begynner å bli gylne. Rør noen ganger slik at alt blir like mye stekt.

Ha i chiliflak, ingefær, garam masala, spisskummen, korianderfrø, gurkemeie, bukkehornkløver, salt og sukker og la det surre i noen minutter til.

Hell i halvparten av kokosmelken og la det koke til det nesten er tørt. Spe med resten av kokosmelken og la det koke videre.

Kjør pinjekjerner og vann i en food processor eller blender til du har en helt jevn væske. Hell over i gryten og rør forsiktig rundt.

La det småkoke litt lenger, smak eventuelt til med mer krydder. Server med frisk koriander og gjerne litt ris.

gresskarcurry1

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

9 Comments

  1. Hvor mange personer er denne oppskriften til? 🙂 Jeg antar kanskje 2 siden du hadde middagsbesøk? Går det an å rett og slett halvere for å lage til kun en?

    1. Mari Hult

      Stemmer det, da er det bare å halvere 🙂

  2. Hei hei. Hvis jeg erstatter gresskar med søtpoteter, må disse kokes først? 🙂

    1. Mari Hult

      Nei, bare gjør akkurat som med gresskaret 🙂

      1. Ok, takk! 🙂

  3. Hei,
    tror du det fungerer å bruke linser og blomkål i stedet for flaskegresskar?

    1. Mari Hult

      Ja det tror jeg skal gå kjempefint 🙂

  4. Maren Johanne Børdahl

    Hvor lang tid ca bruker du på å lage denne retten? ✨

    1. Mari Hult

      Du kan lage den på en halvtime om du vil, men for å få fram den ekstra gode smaken som jeg forklarte i innledningen så gikk det med halvannen. Minst. Men går fint å lage den på en halvtime altså, bare ha på litt mer varme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *