Glutenfrie peanøttvafler

Kan tro disse er gode med syltetøy på!

Disse vaflene er glutenfrie og veganske, og kan derfor serveres til alle som ikke tåler melk, egg og/eller gluten.

Ingredienser: 

  • 5 desiliter soyamelk eller mandelmelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 2 spiseskjeer peanøttsmør
  • 3 spiseskjeer nøytral olje
  • 3 spiseskjeer lønnesirup
  • 4 desiliter kikertmel
  • 2 desiliter maismel
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 1,5 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje salt

Framgangsmåte:

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå i fem minutter.

Rør inn peanøttsmør, rapsolje og lønnesirup.

Ha i kikertmel, maismel, maisstivelse, bakepulver og salt og visp det hele raskt og kraftig sammen.

La røren svelle i 15 minutter.

Stek vaflene. Server de gjerne med litt syltetøy på.

gutenfrie-vafer-med-peanøtt

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *