

Glutenfrie peanøttvafler
Kan tro disse er gode med syltetøy på!
Disse vaflene er glutenfrie og veganske, og kan derfor serveres til alle som ikke tåler melk, egg og/eller gluten.
Ingredienser:
- 5 desiliter soyamelk eller mandelmelk
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 2 spiseskjeer peanøttsmør
- 3 spiseskjeer nøytral olje
- 3 spiseskjeer lønnesirup
- 4 desiliter kikertmel
- 2 desiliter maismel
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1,5 teskje bakepulver
- 0,5 teskje salt
Framgangsmåte:
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå i fem minutter.
Rør inn peanøttsmør, rapsolje og lønnesirup.
Ha i kikertmel, maismel, maisstivelse, bakepulver og salt og visp det hele raskt og kraftig sammen.
La røren svelle i 15 minutter.
Stek vaflene. Server de gjerne med litt syltetøy på.

Advert
Advert