

Nektariner i kanelkaramell
Smuldredessert som toppes med sprø og gode mandler.
Denne desserten gjør du klar på fem minutter, så trenger den et lite kvarter i ovnen, og resultatet blir en nydelig kombinasjon av søtt, sprøtt og saftig.
Topp med en liten klatt havrekrem og det blir ekstra bra.
Ingredienser:
- 4 nektariner
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 spiseskjeer lønnesirup
- 1 spiseskje maisstivelse
- 0,5 teskje kanel
Smuldretopping:
- 1,5 desiliter mandler
- 0,5 desiliter havregryn
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 3 spiseskjeer lønnesirup
- Litt salt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en liten ildfast form.
Skjær nektarinene i båter, kast steinene.
Bland sammen vaniljeekstrakt, lønnesirup, maisstivelse og kanel i en liten bolle.
Rør inn nektarinene og hell det hele over i formen.
Smuldretopping:
Rør sammen mandler, havregryn, rapsolje, lønnesirup og salt i en bolle, fordel det hele over nektarinene.
Bak i 15 minutter, eller til mandlene begynner å bli gylne.

Advert
Advert