Nektariner i kanelkaramell

Smuldredessert som toppes med sprø og gode mandler. 

Denne desserten gjør du klar på fem minutter, så trenger den et lite kvarter i ovnen, og resultatet blir en nydelig kombinasjon av søtt, sprøtt og saftig.

Topp med en liten klatt havrekrem og det blir ekstra bra.

Ingredienser: 

  • 4 nektariner
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 spiseskjeer lønnesirup
  • 1 spiseskje maisstivelse 
  • 0,5 teskje kanel

Smuldretopping:

  • 1,5 desiliter mandler
  • 0,5 desiliter havregryn
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 3 spiseskjeer lønnesirup
  • Litt salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram en liten ildfast form.

Skjær nektarinene i båter, kast steinene.

Bland sammen vaniljeekstrakt, lønnesirup, maisstivelse og kanel i en liten bolle.

Rør inn nektarinene og hell det hele over i formen.

Smuldretopping: 

Rør sammen mandler, havregryn, rapsolje, lønnesirup og salt i en bolle, fordel det hele over nektarinene.

Bak i 15 minutter, eller til mandlene begynner å bli gylne.

Nektariner-med-kanelkaramell1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SMULDREPAI FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *