

Hvitløkssuppe
En alldeles nydelig suppe med kun tre ingredienser.
Ovnsbakt hvitløk er mildere, rundere og bedre enn rå hvitløk! Her bruker vi den i en herlig suppe som kan serveres både som forrett og hovedrett.
Ingredienser:
- 2 hele hvitløk
- 3 store poteter
- Grønnsakskraft med økologisk buljongpulver
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær topp og bunn av hvitøken slik at du godt kan se alle feddene. Legg de på bakepapiret og stek i 20 minutter, hvitøkene skal bli gylne og fine.
Skrell potetene og skjær de i terninger med lengde på cirka to centimeter. Ha de i en gryte. Press innmaten fra hvitløksfeddene oppi. Hell på grønnsakskraft til det akkurat dekker potetbitene.
Kok opp, la det småkoke under lokk til potetene er møre.
Kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Server suppen rykende varm, gjerne med noen brødkrutonger og litt pepper.
