

Hjemmelaget berbere
Smaksfull krydderblanding som kan brukes til mye forskjellig etiopisk mat.
Etiopisk mat er fantastisk godt, og krydderblandingen berbere er ofte sentral. Den består av krydderier vi er vant med fra det asiatiske kjøkken, men også en del smaker som minner om julen her i Norge. Dersom du mangler et eller to så gjør ikke det allverdens, bare fyll på neste gang du har handlet.
Jeg pleier å lage et stort glass berbere, og bruker 1-2 spiseskjeer i linsestudinger, potetgryter og andre etiopiske retter. Har jeg glasset med krydder klar så lager jeg mesteparten av disse rettene på en liten halvtime.
Tips: Bruk berbere i linsestuing og i potetgryten og server sammen med andre grønnsaker på hjemmelaget injera – etiopisk pannebrød.

Ingredienser:
- 5-6 tørka serranochili eller andre tørka chili
- 0,5 desiliter paprikapulver
- 1 teskje bukkehornkløver
- 2 teskjeer salt
- 2 teskjeer tørket ingefær
- 2 teskjeer løkpulver
- 1 teskje kardemomme
- 1 teskje muskat
- 1 teskje hvitløkspulver
- 1 teskje nellik
- 1 teskje kanel
- 1 teskje allehånde
Framgangsmåte:
Finhakk chiliene. Bland de sammen med alle ingrediensene i en bolle og rør det hele godt sammen.
Ha over i et lufttett glass og oppbevar det tørt og i romtemperatur.
