vegansk pizzasnurr oppskrift

Pizza i cupcakeform

Supert til  både barnebursdager og voksenfester, restene passer godt i matpakken. 

Dette er mer et tips enn en oppskrift, men disse pizzasnurrene har blitt så populære blant vennene mine at jeg bare må dele de.

Trikset er å kjevle ut pizzadeig, dekke den med fyll, rulle sammen (som kanelsnurrer), skjære opp i porsjoner og steke i cupcakeformer. Mindre søl, lettere å servere, og selvsagt mye stiligere.

Fyllet kan varieres etter smak, her har jeg brukt soyafarse med vegansk kremost. Andre ideer til fyll:

  • Pesto
  • Tomatsalsa
  • Sopp
  • Stekte grønnsaker
  • Mais
  • Vegansk ost
  • Ananas

Ingredienser til 12 pizzasnurrer: 

  • 1 porsjon pizzabunn
  • 1 porsjon soyafarse
  • 1 desiliter vegansk kremost
  • 2 teskjeer tørket oregano

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.

Hev pizzadeigen til dobbel størrelse. Kjevle den deretter til et stort rektangel. Fordel soyafarsen på to tredjedeler av den lengste siden. Smør kremost over. Dryss oregano på toppen.

Rull alt sammen til en lang pølse. Skjær den i 12 like store biter. Legg hver bit i en muffinsform.


cupcakepizza1

Stek i 20-25 minutter til pizzasnurrene er gylne på toppen.

cupcakepizza2

Server!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *