veganske cupcakes oppskrift

Plommecupcakes

Kjempegode minicupcakes med plommer (og de kan lages større om du ønsker det).

Minicupcakes er fantastiske! De er lette å spise, du klarer fint å bite over hele kaken, og du blir ikke mett halvveis om du har spist mange kaker tidligere den dagen.  Dette er virkelig fingermat-cupcakes, og all min erfaring tilsier at de er mer populære enn kakene med den vanlige størrelsen.

Brett til å steke kakene i finner du i butikker med mye kjøkkenutstyr og bakeutstyr. Formene er litt lettere å få tak i, godt assorterte dagligvarebutikker og hobbybutikker pleier alltid å ha de stående. På Ikea har jeg også funnet slike former.

Ingredienser til 24 minicupcakes: 

  • 6 plommer
  • 1 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 1 desiliter sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2,5 desiliter hvetemel
  • Bittelitt salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver

Plommeglasur: 

  • 6 plommer
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer vann
  • 100 gram vegansk margarin
  • 5-6 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to minicupcakebrett med tilsammen 24 former, eventuelt ett brett med 12 former om du steker i to omganger. Og et vanlig muffinsbrett med 12 former om du vil ha vanlig størrelse på kakene.

Rens plommene, kast steinene. Kjør de i en food processor eller blender til de er helt knuste.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå i fem minutter.

Rør plommer, rapsolje, sukker og vaniljeekstrakt inn i soyamelkblandingen.

Sikt i de tørre ingrediensene, og visp alt sammen raskt og kraftig til du har en jevn røre.

Fordel rørene i formene. Bak minicupcakes i cirka 10 minutter, vanlige cupcakes må stå 5-10 minutter lengre.

Avkjøl kakene helt før pynting.

Plommeglasur: 

Rens plommene, kast steinene. Ha plommer, sukker og vann i en liten gryte og la det koke opp. Småkok til plommene er oppløst og du har en seig blanding.

Kjør margarin jevnt i en food processor. Ha i plommeblandingen og kjør til du har en jevn masse.

Spe med melis og kjør det til du har en fin og smørbar glasur. Ha over i en sprøytepose.

Fordel glasuren på kakene. Server!

minicupcakes-med-plomme1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *