marokkansk couscous vegansk oppskrift

Marokkansk couscous

Rask og lettvint middag med søtpotet, tomat og rosiner. 

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 medium stor søtpotet
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 teskje spisskummen
  • 0,5 teskje korianderfrø
  • 0,5 teskje kanel
  • 2 desiliter couscous
  • 1 desiliter rosiner
  • 2,5 desiliter vann
  • Saften fra en halv sitron
  • Salt og pepper
  • Frisk koriander til servering

Framgangsmåte: 

Skrell søtpoteten og skjær den i små terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i søtpotet, sjalottløk, hvitløk, spisskummen, korianderfrø og kanel. La det surre i noen minutter.

Ha i couscous, rosiner og vann og la det koke opp. Rør om et par ganger, ta på lokket og ta gryten av varmen. La det stå i noen minutter og trekke.

Smak couscousen til med sitronsaft, salt og pepper. Grovhakk koriander og ha over før servering.

 couscous1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *