

Marokkansk couscous
Rask og lettvint middag med søtpotet, tomat og rosiner.
Ingredienser til to porsjoner:
- 1 medium stor søtpotet
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 teskje spisskummen
- 0,5 teskje korianderfrø
- 0,5 teskje kanel
- 2 desiliter couscous
- 1 desiliter rosiner
- 2,5 desiliter vann
- Saften fra en halv sitron
- Salt og pepper
- Frisk koriander til servering
Framgangsmåte:
Skrell søtpoteten og skjær den i små terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i søtpotet, sjalottløk, hvitløk, spisskummen, korianderfrø og kanel. La det surre i noen minutter.
Ha i couscous, rosiner og vann og la det koke opp. Rør om et par ganger, ta på lokket og ta gryten av varmen. La det stå i noen minutter og trekke.
Smak couscousen til med sitronsaft, salt og pepper. Grovhakk koriander og ha over før servering.
Advert
Advert