

Kantarell Bolognese
Herlig saus med sopp, valnøtter og tomater som passer utmerket til pasta.
Denne bolognesen både ser og smaker som kjøttvarianten, nesten så likt at det er skummelt.
Sopp og nøtter står for konsistensen her, mens vi får god smak av tomater, krydder og laurbærblader.
Du kan bruke oregano, basilikum og timian litt om hverandre her, avhengig av hva du har i skapet. De friske tomatene kan også erstattes av hermetiske om nødvendig.

Ingredienser:
- 150 gram kantarell
- 150 gram aromasopp
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 2 tomater
- 100 gram valnøtter
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 2 teskjeer sukker
- 1 teskje salt
- 1 teskje tørket oregano
- 2 kvaster frisk basilikum
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 3 laurbærblad
- 1,5 desiliter vann
- 400 gram spagetti
Framgangsmåte:
Skjær kantarell og aromasopp i terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i terninger, kast det harde stilkfestet. Grovhakk valnøttene.
Varm opp olivenolje til medium varme i en panne.
Ha i kantarell, aromasopp, sjalottløk og hvitløk og la det surre i fem minutter. Vend på blandingen av og til.

Tilsett tomatbiter, sukker, salt, oregano og valnøtter. La det surre i noen minutter.

Ha i basilikum, tomatpuré, laurbærblad og vann og la det hele småkoke mens du koker spagetti.
Smak til med salt og eventuelt litt pepper. Fisk ut laurbærbladene og kast de.

Server sausen med spagetti eller annen pasta, topp gjerne med litt frisk basilikum.

Denne var helt nydelig! Min første veganske rett, jeg ble veldig inspirert da jeg fant bloggen din. Takk! 🙂
Så utrolig kjekt å høre! Takk 🙂
Hvor mange personer er dette for?
To stk 🙂