ripsgrøt vegansk oppskrift

Ripsgrøt

Kjempegod tradisjonsdessert. 

Nydelig retrodessert som smaker ekstra godt med litt søtet melk.

Ingredienser: 

  • 3,5 desiliter rips
  • 0,5 desiliter sukker
  • 2 desiliter vann
  • 2 spiseskjeer potetmel

Framgangsmåte: 

Rens ripsbærene ogha de i en gryte. Ha i sukker og halvparten av vannet og kok opp.

La det småkoke i fem minutter.

Rør sammen resten av vannet med potetmelet og hell blandingen over i den kokende ripsen i en tynn stråle.

La det hele småkoke ett minutt til, du merker nå at det vil tykne en del.

ripsgrøt1

Hell over i en serveringsskål og sett til avkjøling.

ripsgrøt2

Tips: Ripsgrøt smaker kjempegodt med litt søta plantemelk og kanskje et lite dryss sukker.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *