

Auberginekaker
Nydelige middagskaker som passer glimrende med chilisaus til.
Ingredienser:
- 2 desiliter vann med økologisk buljongpulver
- 1 desiliter ris
- 1 aubergine
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 sjalottløk
- 4 spiseskjeer olje til steking
- 2 teskjeer tørka oregano
- 1 teskje salt
- 2 spiseskjeer linfrø
- 5 spiseskjeer varmt vann
- 3 spiseskjeer kikertmel
Framgangsmåte:
Kok opp vann og buljongpulver i en liten gryte. Ha i ris og la det koke i noen minutter. Ta på lokket og skru av varmen. La det stå i 15 minutter.
Skjær aubergine i biter. Finhakk hvitløk og sjalottløk.
Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i auberginbiter, sjalottløk, hvitløk, oregano og salt og la det surre under jevnlig omrøring til alle auberginebitene er stekt på begge sider.
Mal eller finhakk linfrøene. La det stå noen minutter.
Ha aubergineblandingen over i en bolle. Press ut overflødig væske.
Rør inn ris, linfrøblanding og kikertmel, sett det hele kaldt i minst 15 minutter slik at det får sette seg.
Form burgere og stek de på medium/høy varme i en panne med litt olje eller margarin. Server varme, gjerne sammen med litt chilisaus.
