vegansk middag oppskrift

Auberginekaker

Nydelige middagskaker som passer glimrende med chilisaus til. 

Ingredienser: 

  • 2 desiliter vann med økologisk buljongpulver
  • 1 desiliter ris
  • 1 aubergine
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 4 spiseskjeer olje til steking
  • 2 teskjeer tørka oregano
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 5 spiseskjeer varmt vann
  • 3 spiseskjeer kikertmel

Framgangsmåte: 

Kok opp vann og buljongpulver i en liten gryte. Ha i ris og la det koke i noen minutter. Ta på lokket og skru av varmen. La det stå i 15 minutter.

Skjær aubergine i biter. Finhakk hvitløk og sjalottløk.

Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i auberginbiter, sjalottløk, hvitløk, oregano og salt og la det surre under jevnlig omrøring til alle auberginebitene er stekt på begge sider.

Mal eller finhakk linfrøene. La det stå noen minutter.

Ha aubergineblandingen over i en bolle. Press ut overflødig væske.

Rør inn ris, linfrøblanding og kikertmel, sett det hele kaldt i minst 15 minutter slik at det får sette seg.

Form burgere og stek de på medium/høy varme i en panne med litt olje eller margarin. Server varme, gjerne sammen med litt chilisaus.

auberginekaker1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *