ripscupcakes vegansk oppskrift

Ripscupcakes

Søtsure cupcakes med helt utrolig god smak. 

Ingredienser: 

  • 2 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 200 gram hvetemel
  • 200 gram sukker
  • 0,25 teskje salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver
  • 50 gram rips

Ripskrem: 

  • 100 gram rips
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 3 pakker vispbar havrekrem

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.

Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La det stå i fem minutter. Rør inn rapsolje og vaniljeekstrakt.

Rør  hvetemel, sukker, salt, natron og bakepulver sammen i en større bolle.

Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.

Fordel røren i formene og dryss i ripsbærene.

Stek i 15-20 minutter.

Avkjøl kakene helt før pynting.

ripscupcakes2

Ripskrem: 

Kjør rips og sukker til det er jevnt i en food processor eller blender.

ripscupcakes1

Stivpisk havrekremen med en håndvisp. Vend inn ripsene til du får en helt fin og rosa krem.

Fyll kremen i en sprøytepose, legg den i kjøleskapet i minst 15 minutter slik at den stivner skikkelig.

Fordel utover på kakene.

ripscupcakes3

Server!

ripscupcakes4

2 Comments

  1. Etter å ha kjøpt masse rips på torget måtte jeg finne noe å lage med dem, og denne oppskriften var utrolig god. Jeg lagde 6 store muffins i stedet for 12 cupcakes, og jeg brukte rester av glasur til gulrotkake i stedet for å lage ripskrem, men alt i alt ble de utrolig saftige og akkurat passe luftige, og den syrlige ripsen passet fint med vaniljesmaken. Jeg reduserte sukkermengden litt og hadde oppi et par ekstra spiseskjeer med mel, men her er det jo litt smak og behag hvor søtt man vil ha det. Takk for at du deler oppskrifter på denne bloggen!

    1. Mari Hult

      Åh, tusen takk for så bra tilbakemelding 🙂 Kjekt å høre det fungerte med mindre sukker, det er noe jeg prøver litt på selv også…

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *