Kongen av veganske arrangementer

Hvordan planlegge og gjennomføre arrangementer som setter veganisme på dagsorden? Vegetarbloggen har spurt Fat Gay Vegan. 

FAT GAY VEGAN: Stort intervju md den veganske bloggeren, arrangøren og pr-eksperten Fat Gay Vegan.
FAT GAY VEGAN: Stort intervju md den veganske bloggeren, arrangøren og pr-eksperten Fat Gay Vegan.

Har du lyst å arrangere noe for veganere, eller for å spre veganismen lenger ut blant folket?

I London har bloggeren Fat Gay Vegan i flere år vært en sterk pådriver i veganmiljøet, og her deler han sine beste tips og triks og noen unike London-hemmeligheter med oss.

Bloggeren med det herligste bloggnavnet har lenge vært på radaren til Vegetarbloggen. Vi har møtt ham i døra hos Ms. Cupcake i London, brukt bloggen hans som restaurant- og junkfood-guide, samt deltatt på både London Vegan Drinks og Vegan pop-up Pizza Party i hans regi. På repertoaret hans finner vi også London Vegan Beer Fest, London Vegan Potluck og en hel haug andre matrelaterte arrangementer. Samme hva kult som skjer med og for veganere i London, så virker det som om Fat Gay Vegan har en finger med i spillet.

? Fulltidsjobben min er å drive et vegansk PR-selskap, så alt jeg gjør utenom er relatert til det. Noen ganger er det vanskelig å få tid til alt, men fordi jeg ser fordelene med slike arrangementer så jobber jeg ekstra for å sikre at de fortsetter å være en suksess. Hver gang en person sier takk for at du arrangerer så vet jeg at det er verdt innsatsen.

Samler 80-100 personer hver måned på potluck
De to faste hovedarrangementene hans er London Vegan Potluck og London Vegan Drinks.

? Potlucken er en feiring av mat. Mellom 80 og 100 personer tar med seg en vegansk rett og så deler vi. Dette er et fantastisk arrangement å oppleve. London Vegan Drinks er en sosial samling hvor folk kan kjøpe drikke både med og uten alkohol og slappe av sammen med andre folk som de ikke trenger å forklare veganisme til.

Hva er de største utfordringene med å arrangere slike events? 

? Det er enormt mye jobb i planleggingen som folk ikke er klar over, i tillegg til å være vertskap under selve arrangementet. Den største utfordingen er definitivt å finne og holde tak i et lokael. I en by som London er det ekstremt sjeldent å finne lokaler som dekker alle behovene dine og som ikke koster en formue. I tillegg til dette så begynner jeg å bli veldig god på å ikke ta kritikk for personlig. En del folk tenker seg ikke om før de forteller deg at de kunne gjort dette bedre, og det kan være tøft om du hører dette ofte.

VEGAN POP UP PIZZA PRATY: Vegansk pizza og skamgod ingefærøl.
VEGAN POP UP PIZZA PRATY: Vegansk pizza og skamgod ingefærøl.

Hvordan kommer du på alt dette her? 

? I utgangspunktet så tenker jeg bare på hva jeg selv har lyst til å gå på. Problemet med den tilnærmingen er dessverre at jeg bruker hele tiden på å jobbe med selve arrangementet slik at jeg ikke får tid til å nye det selv. Jeg finner også inspirasjon fra forskjellige happenings fra resten av verden, for eksempel er London Vegan Beer Fest kraftig inspirert av Los Angeles-arrangementet som startet opp for noen år siden.

Viktig å være konsekvent og uten avbrudd
Selv pleier han ikke å delta så mye på utenlandske arrangementer, men han er veldig flink på å komme seg rundt i Storbritannia.

? Her har vi en sterk tradisjon når det kommer til vegetar- og veganarrangementer. Dette er en fantastisk måte å spre bevissthet rundt veganske valg, i tillegg er det kjekt for meg å møte nye venner samt folk som kjenner meg gjennom bloggen.

I Norge har vi etterhvert et par vegetarfestivaler og mindre regionale arrangementer. Dersom noen føler kallet for å sette i gang mer så har Fat Gay Vegan noen gode råd.

? Mine beste tips er å være konsekvent og uten avbrudd. Suksessen til mine månedtlige arrangementer kan delvis tilskrives det faktum at jeg alltid har holdt de på de samme dagene hver måned, jeg stiller alltid opp for å være vertskap og jeg har ikke gitt etter for klager når det kommer til strukturen. I tillegg så må du ha en veldig god grunn til at du har lyst å skape et arrangement. Når du har motivasjonen på plass er ingenting umulig.

Fat Gay Vegan London topp fem
Vegetarbloggen har alltid vært veldig knyttet til London, så det er på sin plass å få med seg noengode tips fra byens beste veganblogger. Her er Fat Gay Vegans London topp fem:

Mr Falafel i Shepherd’s Bush Market er favorittplassen min i London. Cookies &
Scream må du besøke for milkshakes og bakst. The Third Estate er en fabelaktig vegansk skobutikk og etisk boutique. Loving Hut Edgware har en gigantisk vegansk meny, og  Vx er en kul plass å handle smakfulle veganske dagligvarer.

BESØK BLOGGEN FAT GAY VEGAN HER. 					

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *