vegansk plommekake oppskrift

Plommekake med smuldretopping

Nydelig kake som er best servert lun med litt nypisket havrekrem. 

Ingredienser: 

  • 400 gram plommer
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 2 spiseskjeer sukker

Kakebunn: 

  • 280 gram hvetemel
  • 0,5 teskje natron
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 125 gram sukker
  • 2,5 desiliter soya- eller rismelk
  • 1,5 desiliter rapsolje
  • 1 teskjeer vaniljeekstrakt

Smuldretopping: 

  • 2 desiliter hvetemel
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 3 spiseskjeer vegansk margarin

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en liten springform (20-22 centimeter i diameter).

Del plommene i to, kast steinene. Rør plommene sammen med maisstivelse og sukker i en liten bolle.

Kakebunn: 

Rør sammen hvetemel,  natron, bakepulver og sukker i en bolle. Hell i melk, olje og vaniljeekstrakt og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Hell røren over i formen, fordel plommene over.

Smuldretopping: 

Smuldre ingrediensene sammen, ha i litt ekstra margarin om det blir for tørt. Fordel over plommene.

Stek kaken i 35-40 minutter. Den skal bli fin og gyllen.

5 Comments

  1. Mari Emilie

    Dette ble kjempesuksess her i huset! Ikke for søt da vi ikke syns det er så kjempegodt når det blir pangsøtt, så dette var midt i blinken! Rask og lage også – takk for en super oppskrift! 🙂

    1. Mari Hult

      Tuuuuuusen takk for det!!! 🙂

  2. Ja denne kaken ble kjempegod 😀 Aldri laget kake med plomme før, så var spennende også,, Nydelig !!

    Tenker den kan lages med både eple og annen frukt, alt etter hva en har kanskje 🙂

    Takk for Supergode oppskrifter !!

  3. Sofie Kolosova

    Lager kaka nå håper den bli god

    1. Mari Hult

      Håper jeg og 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *