Curry fra Nepal

Linsegryte med tomater og godt krydder. 

Røde linser trenger ikke bløtlegging, og koketiden på denne herlige retten fra Nepal er godt under en halvtime.

Ingredienser: 

  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 centimeter ingefær
  • 3 tomater
  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje kanel
  • 0,5 teskje kardemomme
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 teskje tørket koriander
  • 2,5 desiliter tørka røde linser
  • 7 desiliter vann
  • 3 laurbærblad

Framgangsmåte: 

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Riv ingefær.

Skjær tomater i små terninger, kast det harde stilkfestet.

Varm opp oljen i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og la det surre i noen minutter.

Tilsett spisskummen, kanel, kardemomme, gurkemeie og koriander og la det surre noen minutter til. Ha i linser, vann, tomatterninger og laurbærblad og la det hele koke opp.

La det småkoke til linsene er møre og stuingen tykner litt.

Server varmt, gjerne med litt ris til.

linsestuing

3 Comments

  1. Hvordan blir det å bruke korianderfrø fremfor tørket koriander?

    1. Mari Hult

      Ja 🙂

  2. Cecilius

    Nydelig! Tilsatte en dæsj vegeta, chili samt cayennepepper for ekstra spiss.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *