

Curry fra Nepal
Linsegryte med tomater og godt krydder.
Røde linser trenger ikke bløtlegging, og koketiden på denne herlige retten fra Nepal er godt under en halvtime.
Ingredienser:
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 centimeter ingefær
- 3 tomater
- 2 spiseskjeer olje
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje kanel
- 0,5 teskje kardemomme
- 1 teskje gurkemeie
- 1 teskje tørket koriander
- 2,5 desiliter tørka røde linser
- 7 desiliter vann
- 3 laurbærblad
Framgangsmåte:
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Riv ingefær.
Skjær tomater i små terninger, kast det harde stilkfestet.
Varm opp oljen i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og la det surre i noen minutter.
Tilsett spisskummen, kanel, kardemomme, gurkemeie og koriander og la det surre noen minutter til. Ha i linser, vann, tomatterninger og laurbærblad og la det hele koke opp.
La det småkoke til linsene er møre og stuingen tykner litt.
Server varmt, gjerne med litt ris til.

Advert
Advert
Hvordan blir det å bruke korianderfrø fremfor tørket koriander?
Ja 🙂
Nydelig! Tilsatte en dæsj vegeta, chili samt cayennepepper for ekstra spiss.