trollkrem vegansk oppskrift

Trollkrem

Tradisjonsrik dessert i vegansk innpakning.

Trollkrem er en herlig klassiker med tyttebær i en krem av eggehviter eller fløte. Her bruker vi vispbar havrefløte, som gir et smakfullt og mousse-aktig resultat.

Jeg foretrekker å bruke rørte tyttebær i desserten, da vi da har bedre kontroll på sødmen enn om vi tilsetter sukkeret rett i kremen. Det gir også en marmorert effekt der vi får fram kontrasten mellom det hvite i kremen og det røde i tyttebærene.

Rørte-tyttebær-kombi

Ingredienser til to porsjoner:

  • 1 pakke vispbar havrekrem
  • 1-2 desiliter rørte tyttebær
  • Eventuelt sitronmelisse til pynt

Framgangsmåte:

Visp kremen godt til den er stiv. Vend inn litt og litt av de rørte tyttebærene til du før ønsket smak.

Ha over i en serveringsskål og la desserten stå kaldt i minst 30 minutter før servering.

trollkrem1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *