indiske poteter vegansk oppskrift

Indiske stekte poteter

Poteter med sprø utside og myk innside, smaksatt med det beste India har å tilby. 

Disse potetene smaker skikkelig godt sammen med indisk mat, og de kan også serveres som forrett med en god dip til.

Trikset for den gode konsistensen her er å først koke potetene, for deretter å steke de sammen med alt det gode krydderet.

Ingredienser: 

  • 3 store poteter
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 1 chili
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 1 teskje gurkemeie
  • 0,5 teskje sennepsfrø
  • 0,5 teskje bukkehornkløver
  • 1 teskje salt

Framgangsmåte: 

Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene og skjær de i terninger. Kok de møre. Sil av vannet.

Finhakk hvitløk, skjær paprika og chili i mindre biter.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i alle ingrediensene utenom potetene og surr det sammen i noen minutter. Rør inn potetene og la de steke til de er gylne og fine, dette tar 5-10 minutter cirka.

Server potetene varme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *