tahinisaus vegan oppskrift

Tahinisaus

Rask og utrolig smakfull saus som passer fint til falafel og burgere. 

Denne sausen er kanskje enkel å lage, men den er skikkelig god. Jeg tar den fram veldig ofte når jeg trenger en rask og smakfull saus.

På toppen av falafel smaker tahinisaus aldeles utmerket, og du kan også bruke den i salater, til sandwicher og med burgere.

Ingredienser: 

  • 1 desiliter tahini
  • 1 kvast persille
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 teskje salt
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Saften fra en halv sitron

Framgangsmåte: 

Ha alle ingrediensene i en food processor eller blender og kjør til du har en helt jevn saus.

Sausen smaker godt kald, men du kan også varme den opp litt i en gryte før servering.

tahinisaus_2

4 Comments

  1. Jeg prøvde å lage denne sausen i dag, men jeg lurer på om det mangler en ingrediens eller noe? Jeg fikk tahinidip servert i Israel, og da var den hvit og ganske tynn. Min ble sesampasta-farget og tykk.. Det skal sies at den fortsatt smakte godt da, men ville liksom få til mer likt den jeg har smakt tidligere 🙂

    1. Mari Hult

      Ha i vann for å gjøre den så tynn du vil 🙂 Det er ganske stor forskjell på tahinimerkene og, så du må nok prøve deg fram litt dessverre.

  2. Gjermund

    Skal gi deg et tips for å få Tahini pastaen lysere, Kjør Tahini og sitronsaft i foodprosessor i et par minutter, spe med lit vann hvis den er for tykk, Kan også bruke Lime istedet for sitron,eller bare vann, Tilsett resten av ingrediensene når du er fornøyd med konsistensen

    1. Mari Hult

      Takk for tipset 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *