Tranebærmuffins

Kjempegodt til kaffen med tranebær og kanel. 

Ingredienser til seks muffins: 

  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 5 spiseskjeer vann
  • 100 gram tørka tranebær
  • 200 gram hvetemel
  • 140 gram sukker
  • 2 teskjeer kanel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 0,5 teskje salt
  • 1 desiliter rapsolje
  • 1 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer vaniljeestrakt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 6 papirformer.

Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern og ha de over i en skål med vann.

Legg tranebærene i bløt i litt vann.

Sikt mel, sukker, kanel, bakepulver og salt over i en stor bolle. Ha i olje, melk, vanilje og linfrøblandingen og rør det hele raskt sammen.

Sil vannet av tranebærene og vend de inn til slutt.

Fordel røren i formene, de skal være cirka 2/3 fulle.

Stek i 20-22 minutter til muffinsene består trepinnetesten.

Avkjøl noe før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *