Kjempegodt til kaffen med tranebær og kanel.
Ingredienser til seks muffins:
- 2 spiseskjeer linfrø
- 5 spiseskjeer vann
- 100 gram tørka tranebær
- 200 gram hvetemel
- 140 gram sukker
- 2 teskjeer kanel
- 2 teskjeer bakepulver
- 0,5 teskje salt
- 1 desiliter rapsolje
- 1 desiliter soyamelk
- 2 teskjeer vaniljeestrakt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et muffinsbrett med 6 papirformer.
Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern og ha de over i en skål med vann.
Legg tranebærene i bløt i litt vann.
Sikt mel, sukker, kanel, bakepulver og salt over i en stor bolle. Ha i olje, melk, vanilje og linfrøblandingen og rør det hele raskt sammen.
Sil vannet av tranebærene og vend de inn til slutt.
Fordel røren i formene, de skal være cirka 2/3 fulle.
Stek i 20-22 minutter til muffinsene består trepinnetesten.
Avkjøl noe før servering.