veganske cupcakes oppskrift

Lønnesirupcupcakes

Nydelige cupcakes med en tidlig smak av høst. 

Dette er seige, søte og kjempegode cupcakes som får meg til å tenke på fine høstfarger og frisk skogsluft. Rett og slett. Inspirasjonen har jeg funnet i den tidligere nevnte gullboka  Vegan Cupcakes Take Over The World. Skjønnasen koster under hundrelappen fra Amazon, og om du er glad i cupcakes er den verdt hver krone!

I glasuren bruker vi soyamelkpulver, som jeg pleier å bestille rimelig fra iHerb.com. Det gir glasuren ganske lik konsistens som om vi bruker melis, men er ikke så søtt – noe som er greit med tanke på at lønnesirupen er søt nok.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

  • 1 desiliter soyamelk
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 1 desiliter lønnesirup
  • 0,75 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeestrakt
  • 3 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje natron
  • Litt salt

Glasur: 

  • 1,5 desiliter lønnesirup
  • 150 gram vegansk margarin
  • 1 teskje vaniljeestrakt
  • 1,5 desiliter soyamelkpulver
  • Eventuelt litt kakepynt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.

Visp sammen melk og eddik i en liten bolle. Visp deretter inn brunt sukker, lønnesirup, rapsolje og vaniljeestrakt.

Sil de tørre ingrediensene over i en stor bolle. Hell i det våte og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Fordel røren over i formene og stek i 20-22 minutter. Avkjøl kakene før du begynner med pyntingen.

Glasur: 

Ha margarin og sirup i en bolle og kjør det jevnt med en håndvisp. Ha i vaniljeestrakt og litt og litt av soyamelkpulveret, til du får en fin og kremete glasur.

Smør glasuren utover de avkjølte kakene, topp eventuelt med litt kakepynt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *