vegansk mini eplekake oppskrift

Stekte minieplekaker

Når du ikke har tid til å vente på å bake eplekaken i ovnen.

Eplekake gjør seg kjempegodt i dessertform! Her har vi laget en helt vanlig eplekakerøre, men istedenfor å bake den i ovnen steker vi den i små klatter i pannen. Det blir en blanding av pannekaker og eplekake, og passer utrolig godt som dessert med litt pisket krem og sirup.

Retten lager du på 10 minutter, og passer veldig godt når du vil ha eplekake til dessert.

Ps: Røren smaker også godt.

Ingredienser: 

  • 2,5 desiliter hvetemel
  • 0,75 desiliter sukker
  • 1,5 teskjeer bakepulver
  • 1,5 teskjeer kanel
  • 1 desiliter soyamel
  • 0,5 desiliter soyayoghurt
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 epler
  • Olje til steking
  • Pisket plantekrem og sirup til servering

Framgangsmåte: 

Rør sammen hvetemel, sukker, bakepulver, kanel, soyamelk, soyayoghurt og vaniljeekstrakt i en bolle.

Rens eplene og skjær de i terninger. Vend inn i røren.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Når den er varm bruker du en spiseskje til å ta ut klatter av røren.

Stek de på hver side til de blir gylne, dette tar 3-4 minutter.

stekte-eplekaker1

Legg de over på et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir etter steking, da renner overflødig fett av.

Server med en gang, gjerne sammen med pisket plantekrem og litt sirup.

stekte-eplekakerr2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *