Eplesnurrer

Kjempesaftige boller med smak av eple og kanel. 

Nybakte hveteboller med herlig eplefyll må være noe av det beste som finnes. Topp bollene med litt melisglasur og server med kaffe eller saft så har du et aldri så lite festmåltid.

Bollene er som vanlig helt uten egg og meieriprodukter.

Ingredienser til 16 boller:

    • 500 gram hvetemel
  • 100 gram sukker
  • 0,5 teskje salt
  • 1 teskje malt kardemomme
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 100 gram vegansk margarin
  • 3,5 desiliter soyamelk
  • 50 gram fersk gjær

Fyll:

    • 4 epler
  • 4 spiseskjeer vann
  • 2 spiseskjeer sukker
  • Litt kanel

Glasur: 

    • 4 desiliter melis
  • Litt soyamelk

Framgangsmåte:

Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre margarinen i melblandingen. Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og tilsett melblandingen.

Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.

Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.

Ha deigen på bakebordet og elt den sammen.

Fyll/montering: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Skjær eplene i terninger, kast kjernene. Ha eplebiter, vann, sukker og kanel i en liten gryte og kok opp. La det småkoke til eplene er møre. Mos det hele sammen med en skje. Ta gryten av varmen.

Del deigen i to like emner, kjevle hvert ut til en stor firkant med sider på cirka 40-50 centimeter.

Legg et tynt lag med eplemosen over hver deig.

Begynn på den ene siden og rull deigen inn til en pølse, gjør dette så fast du greier. Ta litt vann langs den siste kanten slik at den holder seg fast inntil.

Skjær rullen opp i stykker med tykkelse på cirka 2-3 centimeter. Fordel disse utover stekebrettene og press de litt ned.

Etterhev i 20-30 minutter.

Stek deretter bollene til de er gylne og fine, cirka 10 minutter per brett.

Vent til bollene er avkjølt før du har på glasur.

Ha melisen i en liten bolle. Rør inn litt etter litt soyamelk til du har en fin, tyktflytende glasur. Fordel over kanelbollene, bruk en sprøytepose om du vil lage et fint mønster.

3 Comments

  1. Igjen, Takk for god oppskrift 🙂

    Koser meg med gode boller, hadde eplemos i frysen fra i høst 😉

  2. Hei, jeg skal lage disse i morgen men ser at bildene ikke lengre er tilgjengelige – hadde det gått an å få bildene opp? 🙂

    1. Mari Hult

      Hei! Nå svarer jeg veeeeldig sent ser jeg. Sliter litt med bilder på de gamle oppskriftene for tiden, prøver å rydde opp så godt jeg kan.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *