

Auberginekaker
Middagskaker med aubergine, bønner, hvitløk og soltørka tomat – kjempegodt!
Ingredienser til fire porsjoner:
- 1,5 desiliter tørka hvite bønner (eventuelt 1 boks hermetiske)
- 1 aubergine
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 kvaster timian
- 3 spiseskjeer olje til steking
- 2 teskjeer salt
- 3 spiseskjeer soltørka tomater
- 0,5 desiliter havregryn
Framgangsmåte:
Bløtlegg bønnene over natten, kok de deretter møre i nytt vann. Sil av vannet. Dersom du bruker hermetiske bønner kan dette punktet droppes.
Skjær aubergine i skiver, behold skallet på. Finhakk hvitløk og timian.
Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i aubergine, hvitløk, timian og salt. Grovhakk soltørka tomater. Når auberginskivene har surret i 10 minutter så snur du de og lar de surre videre på den andre siden. De skal bli fine og gylne. Rør inn de soltørka tomatene og skru av varmen.
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Ha bønner, aubergineblanding og havregryn i en food processor og kjør til du har en jevn masse. Er den for våt kan du spe med litt kikertmel.
Form runde kaker og fordel de utover stekebrettet. Stek i 10 minutter, ta ut brettet og snu kakene, stek videre i 10-15 minutter til de er gylne på begge sider.
Server varme, gjerne med fullt søndagsmiddagtilbehør.
