rips panna cotta vegansk oppskrift

Panna cotta med rips

Sursøt fløtepudding som vi stivner med agarflak. 

Rips er fantastiske bær! Her har vi brukt dem i en nydelig fløtepudding, dette er en dessert du kan servere til fest.

Ingredienser: 

  • 1 desiliter rips samt eventuelt ekstra til pynt
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer agarflak
  • 3 desiliter vegetabilsk fløte

Framgangsmåte: 

Rens bærene og ha de i en gryte. Rør inn ripsbærene. Sett på varmen og når du merker det begynner å bli varmt så har du i agarflak og fløte.

La blandingen koke opp mens du visper jevnlig. Etterhvert vil det begynne å tykne. La det koke slik i 5-10 minutter til all agaren er løst opp.

Sil blandingen over i porsjonsformer. Avkjøl fram til servering, panna cotta trenger cirka en halvtime i formen for å stivne helt.

Pynt eventuelt med noen friske ripsbær før servering.

pannacotta

2 Comments

  1. Cecilie Melland

    Ser kjempegodt ut! Hvor mange porsjoner er dette?

    1. Mari Hult

      To porsjoner 🙂

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *