

Kikertgryte med kokosmelk og røde linser
Nydelig thaigryte med alt som er godt! Server den gjerne med ris eller quinoa.
Ingredienser:
- 1,5 desiliter kikerter
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 rød chili
- 2 centimeter ingefær
- 2 tomater
- 100 gram spinat
- 1 gulrot
- 100 gram aspargesbønner
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 1 teskje spisskummen
- 1 teskje koriander (malt eller frø)
- 1 teskje gurkemeie
- 1 desiliter røde linser
- 3 desiliter kokosmelk
- 1 teskje salt
- Saft fra en halv lime
- 1 teskje sukker
- Frisk koriander til servering
Framgangsmåte:
Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten, eller i minst åtte timer. Sil av vannet.
Kok opp nytt vann med litt salt i en gryte og kok kikertene møre, dette tar cirka 30-45 minutter. Sil av vannet.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, riv ingefær. Skjær tomater i terninger. Grovhakk spinat. Skjær gulrot i ringer, del aspargesbønnene på tvers.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte.
Ha i sjalottløk, hvitløk, chili, ingefær og tomater og la det surre i noen minutter. Tilsett deretter spisskummen, koriander og gurkemeie og la det surre i noen minutter til.
Ha i røde linser, kokosmelk og salt og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. Tilsett spinat, gulrot, aspargesbønner og kikerter og la det koke videre. Rør noen ganger slik at det ikke koker seg fast i bunnen.
Smak til med limesaft og sukker, eventuelt litt mer salt.
Grovhakk koriander og ha i rett før servering.
Server kikertgryten varm, gjerne sammen med ris eller quinoa.

Den ble veldig god! Lagde en stor porsjon til å fryse ned og byttet ut halvparten av grønnsakene med andre grønnsaker pga utvalg i kjøleskapet. takk!
Kjekt! 🙂 Takk for kommentar!
Kan jeg bruke ferdigkokte kikerter på boks?
Hvor mye trenger jeg i så fall da?
1 boks 🙂
Wow, denne ble fantastisk god! Skal definitivt lages flere ganger 🙂
Hurra 🙂 Det var veldig kjekt å høre!
Ser kjempegodt ut!! Hvor mange porsjoner er dette?