semulegrynspudding vegetar oppskrift

Semulegrynspudding

Tradisjonell dessert som passer utmerket til søndagsmiddagen. 

Mild og god pudding som gjør seg veldig godt med røde bær eller rød saus.

Ingredienser til 6 porsjoner: 

  • 1 spiseskje vegansk margarin
  • 1 liter søta soyamelk
  • 1,2 desiliter semulegryn
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje mandelekstrakt
  • Bringebær eller rød saus til servering

Framgangsmåte: 

Smør en liten brødform med margarin.

Visp sammen soyamelk, semulegryn, sukker og mandelekstrakt i en gryte. La det koke opp mens du visper jevnlig. La det småkoke i fem minutter til det er ganske tykt, smak eventuelt til med mer sukker.

Hell over i formen og sett kaldt. Etter cirka en time er puddingen stiv.

Løsne forsiktig rundt puddingen med en kniv, vend den deretter over på et serveringsfat.

Server med bringebær eller rød saus, og gjerne noen finhakka mandler.

semulegrynspudding1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *