

Glutenfrie cupcakes med sjokolade og mango
Silkemyke cupcakes med en fantastisk smakskombinasjon.
Mango og sjokolade har alltid vært en favorittkombinasjon, og her kommer smakene virkelig til sin rett.
Ingredienser:
- 2 spiseskjeer linfrø
- 2 desiliter vann
- 2,5 desiliter soyamelk
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 1 desiliter rapsolje
- 2 desiliter sukker
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 desiliter rismel
- 1,25 desiliter kikertmel
- 1,25 desiliter kakaopulver
- 1,5 teskje natron
- Litt salt
Mangoglasur:
- 150 gram vegansk margarin
- 0,5 mango
- 4-5 desiliter melis
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.
Knus linfrøene i en kaffekvern eller lignende. Ha de i en liten skål, hell over halvparten av vannet. Resten av vannet koker du opp.
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå i fem minutter slik at det tykner. Tilsett linfrøblandingen, rapsolje, sukker og eplesidereddik og visp det hele sammen.
Ha i rismel, kikertmel, kakaopulver, natron og salt og visp det hele sammen til du har en helt jevn røre. Visp til slutt inn det kokende vannet, nå skal røren være ganske tyntflytende.
Fordel røren i formene og stek i 25 minutter. Avkjøl.
Mangoglasur:
Ha margarinen i en food processor og kjør til den er jevn.
Skjær fruktkjøttet av mangoen og ha det over i food processoren. Kjør i noen sekunder slik at det blander seg med margarinen.
Tilsett deretter litt og litt melis og kjør til du får en fin og smørbar krem.
Ha glasuren over i en sprøytepose med stor tupp og fordel utover kakene.
Pynt gjerne med litt vegansk kakepynt før servering.
