veganske glutenfrie cupcakes oppskrift

Glutenfrie cupcakes med sjokolade og mango

Silkemyke cupcakes med en fantastisk smakskombinasjon. 

Mango og sjokolade har alltid vært en favorittkombinasjon, og her kommer smakene virkelig til sin rett.

Ingredienser: 

  • 2 spiseskjeer linfrø
  • 2 desiliter vann
  • 2,5 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 1 desiliter rapsolje
  • 2 desiliter sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 desiliter rismel
  • 1,25 desiliter kikertmel
  • 1,25 desiliter kakaopulver
  • 1,5 teskje natron
  • Litt salt

Mangoglasur: 

  • 150 gram vegansk margarin
  • 0,5 mango
  • 4-5 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Knus linfrøene i en kaffekvern eller lignende. Ha de i en liten skål, hell over halvparten av vannet. Resten av vannet koker du opp.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå i fem minutter slik at det tykner. Tilsett linfrøblandingen, rapsolje, sukker og eplesidereddik og visp det hele sammen.

Ha i rismel, kikertmel, kakaopulver, natron og salt og visp det hele sammen til du har en helt jevn røre. Visp til slutt inn det kokende vannet, nå skal røren være ganske tyntflytende.

Fordel røren i formene og stek i 25 minutter. Avkjøl.

Mangoglasur: 

Ha margarinen i en food processor og kjør til den er jevn.

Skjær fruktkjøttet av mangoen og ha det over i food processoren. Kjør i noen sekunder slik at det blander seg med margarinen.

Tilsett deretter litt og litt melis og kjør til du får en fin og smørbar krem.

Ha glasuren over i en sprøytepose med stor tupp og fordel utover kakene.

Pynt gjerne med litt vegansk kakepynt før servering.

glutenfrie-cupcakes-med-sjokolade-og-mango

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *