oreotrifle vegansk oppskrift

Oreo trifle

Oh la la, tre lag med sjokolademousse, oreo og pisket krem. 

Denne ideen har jeg fått hos den nydelige bakebloggen Passion 4 Baking (som dessverre ikke er vegansk), og den viste seg å være veldig lett å gjøre vegansk. Jeg tror faktisk den er enda enklere med plantebaserte ingredienser faktisk, da det er mye leggere å lage krem og mousse som holder fasongen da.

Desserten legges lagvis enten i porsjonsglass eller en større serveringsskål. Den kan lages dagen før servering slik at du sparer tid når du eventuelt får gjester, og den er særdeles dekorativ.

oreotrifle1

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 10 veganske oreokjeks
  • 1 pakke vispbar soyakrem
  • 1 spiseskje sukker
  • 2 spiseskjeer kakaopulver

Framgangsmåte: 

Kjør kjeks til pulver i en food processor.

Visp krem og sukker stivt.

Ha halvparten av kremen over i en bolle og vend forsiktig inn kakaopulveret.

Legg krem, sjokoladekrem og oreosmuler lagvis i en serveringsskål eller i porsjonsglass.

Topp med oreosmuler.

Sett kaldt fram til servering.

oreotrifle2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *