indisk biryani vegansk oppskrift

Biryani

Lettvint indisk risrett med tomater, rosiner, gulrot og aspargesbønner. 

Biryani er stekt ris på indisk vis, bortsett fra at risen ikke blir stekt, og vi ikke egentlig snakker restmat. Istedenfor koker vi risen sammen med masse gode ingredienser, og ender opp med en utrolig smakfull rett som vi gjorde klar på under en halvtime. Kanskje vi skal si indisk risotto heller? Eller bare kalle det for hva det faktisk er, biryani – en kjempegod indisk rett som kan serveres hovedrett, eller som tilbehør til for eksempel en god chana masala eller med en aloo gobi.

indisk-trio

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 centimeter ingefær
  • 2 tomater
  • 1 gulrot
  • 15-20 aspargesbønner
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 1 teskje spisskummen
  • 2 teskjeer gult karripulver
  • 3 desiliter ris
  • 1 desiliter rosiner
  • 6,5 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongterning

Framgangsmåte: 

Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skjær tomater i terninger. Skjær gulroten i ringer og del aspargesbønnene i tre på tvers.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, spisskummen og karripulver og la det surre i noen minutter.

Ha i tomat, gulrot og aspargesbønner og rør det hele sammen.

Ha i ris, rosiner og grønnsakskraft og la det koke opp. Etter ett minutt har du på lokket og skrur av varmen. Etter cirka 15 minutter er retten klar.

biryani1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *