vegan cookie sandwich oppskrift

Cinnamon cookie sandwiches

Nydelig kanelkrem legges mellom to sprø kanelkjeks med sjokoladebiter. Nom nom nom!

Ingredienser: 

  • 5 spiseskjeer vegansk margarin
  • 2 desiliter hvitt sukker
  • 1 desiliter brunt sukker
  • 2 spiseskjeer espresso eller sterk kaffe
  • 5 desiliter hvetemel
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 1 teskje kanel
  • 0,5 teskje salt
  • 2 desiliter sjokoladeknapper

Kanelkrem: 

  • 150 gram vegansk margarin
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 teskjeer kanel
  • 4-5 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Rør sammen margarin, hvitt sukker, brunt sukker og espresso til det er jevnt.

Sikt i hvetemel, bakepulver, kanel og salt og arbeid det sammen til en fin deig. Ha eventuelt litt ekstra mel i om den blir for løs.

Vend inn sjokoladeknappene.

Trill kuler av deigen, trykk de litt flate (en til halvannen centimeter tykkelse er fint) og fordel utover de to stekebrettene. Pass på å ha avstand mellom de, da de utvides under steking.

Stek i 12-15 minutter til kantene begynner å bli gylne.

Avkjøl kjeksene på rist.

Kanelkrem og montering: 

Kjør margarin, vaniljeekstrakt og kanel til det er jevnt i en food processor. Spe med melis til du får en fin, smørbar krem. Ha over i en sprøytepose.

Fordel et fint lag krem på halvparten av kjeksene, topp med den andre halvparten av kjeksene.

Server!

Cookie-sandwich1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *