chana masala oppskrift vegan

Kremet chana masala

Indisk favoritt med kikerter i en kremet og krydret tomatsaus. 

Chana masala er en nydelig indisk kikertrett som er svært populær på vegetariske spisebord. Jeg har tidligere hatt en klassisk oppskrift på bloggen, og nå kommer en litt mildere versjon som er kremet med cashewnøtter.

Jeg foretrekker å bruke tørka kikerter som jeg bløtlegger og koker selv, det er mer økonomisk, miljøvennlig og ikke minst mer smakfullt enn å bruke hermetiske.

Men skulle du ha dårlig tid så er det ingenting i veien for å kjøpe en boks, i så fall dropper du bløtleggingen samt den lange koketiden.

Ingredienser: 

  • 2 desiliter tørka kikerter
  • Vann til utvanning
  • 1 desiliter cashewnøtter
  • 1 desiliter vann
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 centimeter ingefær
  • 1 rød chili
  • 2 tomater
  • 2 spiseskjeer olje til steking
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1 teskje spisskummen
  • 0,5 teskje kanel
  • 0,5 teskje nellik
  • 3 desiliter vann
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 0,5 sitron
  • Salt og pepper
  • Eventuelt frisk koriander til servering

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten elelr i minst 8 timer. Bløtlegg nøttene i vann i minst en time. Sil av vannet på kikerter og nøtter.

Kjør nøttene med 1 desiliter vann i en food processor eller blender helt til du får en helt jevn krem.

Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Skjær tomater i terninger.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, chili, gurkemeie, spisskummen, kanel og nellik og la det hele surre godt i noen minutter. Rør inn kikertene og tomatterningene. La det surre noen minutter til.

Hell på vann og la det koke opp. Ha på lokket og la det småkoke til kikertene er møre, dette tar 30-45 minutter. Spe eventuelt med litt mer vann om det koker tørt.

Rør inn cashewkrem, brunt sukker og sitronsaft, smak til med salt og pepper.

Server varmt, gjerne sammen med litt grovhakket frisk koriander.

2 Comments

  1. Hei! Denne er så god, en favoritt gjennom lang tid. Lurer på om du har noe å anbefale å ha som tilbehør til denne?

    1. Mari Hult

      Åh, herlig 😀 Hva med indisk krydret ris, naanbrød, mangochutney, raita…? Elsker indisk mat!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *