

Sjokoladekake med sjokolademousse
Du gjetter aldri at denne glasuren er laget av tofu!
Lettvint sjokoladekake som er saftig og god. På toppen har vi sjokolademousse og revet sjokolade.
Ingredienser:
- 2,5 desiliter soyamelk
- 1 spiseskje eplesidereddik
- 1,25 desiliter rapsolje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3,5 desiliter hvetemel
- 2,5 desiliter sukker
- 1 desiliter kakaopulver
- 1 teskje natron
- Litt salt
Sjokolademousse:
- 150 gram vegansk kokesjokolade
- 200 gram silketofu
- 0,5 desiliter soyamelk, helst med sjokoladesmak
- Noen spiseskjeer lønnesirup
- 1 spiseskje kakaopulver
- 1 teskje vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en springform med diameter på 20-22 centimeter.
Visp sammen soyamelk og eddik i en bolle. La dte stå i fem minutter slik at det tykner. Rør inn rapsolje og vaniljeekstrakt.
Rør sammen hvetemel, sukker, kakaopulver, natron og salt i en annen bolle. Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt sammen.
Fordel røren i formen.
Stek i 30-35 minutter, til du kan stikke en trepinne i kaken og den er tørr når den kommer ut.
Avkjøl kaken.
Sjokolademousse:
Legg en liten bit av sjokoladen til sides, den skal brukes til pynt til slutt. Smelt resten sjokoladen i vannbad.
Ha silketofu, soyamelk, lønnesirup, kakaopulver og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør til du har en jevn masse. Ha over den smelta sjokoladen, bruk en slikkepott for å få med deg alt. Kjør til du igjen har en jevn masse.
Fordel sjokolademoussen over kakebunnen. Riv eller finhakk flak av sjokoladen du satt til sides og dryss over. Sett kaldt fram til servering.
