saag aloo vegansk oppskrift

Saag aloo

Indisk potetrett med spinat og en nydelig kremet saus .

Saag aloo er perfekt servert sammen med andre indiske retter, eller som hovedrett med litt godt brød til. Prøv gjerne disse oppskriftene på naan og chapati.

Ingredienser: 

  • 1 desiliter cashewnøtter
  • 1 desiliter vann
  • 3 poteter
  • 1 centimeter ingefær
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 150 gram spinat
  • 1 spiseskje olje til steking
  • 2 teskjeer gult karripulver
  • 2 teskjeer spisskummen
  • 1 spiseskje tomatpuré
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Bløtlegg cashewnøttene i godt med vann i minst en time. Sil av vannet og kjør nøttene med en desiliter vann i en kjøkkenmaskin med s-blad eller blender til du får en jevn krem.

Skrell potetene og skjær de i terninger. Kok de møre i godt med vann. Sil av vannet.

Rens og finhakk ingefær og hvitløk. Grovhakk spinat.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i ingefær, hvitløk, karripulver og spisskummen og surr det i noen minutter.

Ha i poteter og spinat og vend det hele godt sammen.

Ha i cashewkreme nog tomatpuré og la det hele putre noen minutter. Smak til med salt og pepper og server.

saag-aloo_1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *