

Saag aloo
Indisk potetrett med spinat og en nydelig kremet saus .
Saag aloo er perfekt servert sammen med andre indiske retter, eller som hovedrett med litt godt brød til. Prøv gjerne disse oppskriftene på naan og chapati.
Ingredienser:
- 1 desiliter cashewnøtter
- 1 desiliter vann
- 3 poteter
- 1 centimeter ingefær
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 150 gram spinat
- 1 spiseskje olje til steking
- 2 teskjeer gult karripulver
- 2 teskjeer spisskummen
- 1 spiseskje tomatpuré
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Bløtlegg cashewnøttene i godt med vann i minst en time. Sil av vannet og kjør nøttene med en desiliter vann i en kjøkkenmaskin med s-blad eller blender til du får en jevn krem.
Skrell potetene og skjær de i terninger. Kok de møre i godt med vann. Sil av vannet.
Rens og finhakk ingefær og hvitløk. Grovhakk spinat.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i ingefær, hvitløk, karripulver og spisskummen og surr det i noen minutter.
Ha i poteter og spinat og vend det hele godt sammen.
Ha i cashewkreme nog tomatpuré og la det hele putre noen minutter. Smak til med salt og pepper og server.
