Peanøttmousse med sjokoladeganache

Festdessert!

Nydelig, kremet peanøttmousse med en fin blanding av søtt og salt toppes med myk sjokoladeganache i denne herlige desserten. Den passer fint som avslutning på litt finere middager, og holder seg bra en dag i kjøleskap før servering.

Moussen er veldig fyldig, og det er ikke nødvendig med store porsjoner.

peanøttmousse2

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 100 gram silketofu
  • 1 spiseskje lønnesirup (eller annen søtning)
  • 1 spiseskje soyamelk
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 spiseskjeer peanøttsmør
  • Eventuelt litt salt

Sjokoladeganache: 

    • 50 gram sjokolade
  • 2 spiseskjeer kokosmelk eller soyafløte

Framgangsmåte: 

Kjør alle ingrediensene til en jevn masse i en food processor eller blender. Ha over i porsjonsskåler.

Sjokoladeganache: 

Smelt sjokoladen sammen med kokosmelk eller soyafløte i en liten gryte. Hell blandingen over peanøttmoussen og sett kaldt fram til servering.

peanøttmousse1

1 Comment

  1. Mari Emilie

    Finnes det noe man kan erstatte silketofu med? Er litt vanskelig for meg å få ta i det. 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *