

Peanøttmousse med sjokoladeganache
Festdessert!
Nydelig, kremet peanøttmousse med en fin blanding av søtt og salt toppes med myk sjokoladeganache i denne herlige desserten. Den passer fint som avslutning på litt finere middager, og holder seg bra en dag i kjøleskap før servering.
Moussen er veldig fyldig, og det er ikke nødvendig med store porsjoner.

Ingredienser til to porsjoner:
-
- 100 gram silketofu
- 1 spiseskje lønnesirup (eller annen søtning)
- 1 spiseskje soyamelk
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3 spiseskjeer peanøttsmør
- Eventuelt litt salt
Sjokoladeganache:
-
- 50 gram sjokolade
- 2 spiseskjeer kokosmelk eller soyafløte
Framgangsmåte:
Kjør alle ingrediensene til en jevn masse i en food processor eller blender. Ha over i porsjonsskåler.
Sjokoladeganache:
Smelt sjokoladen sammen med kokosmelk eller soyafløte i en liten gryte. Hell blandingen over peanøttmoussen og sett kaldt fram til servering.

Advert
Advert
Finnes det noe man kan erstatte silketofu med? Er litt vanskelig for meg å få ta i det. 🙂