Ressurs: Veganlife

Hvor veganere får proteinet sitt fra? Veldig ofte er svaret en sympatisk nettbutikk med røtter i Sverige. 

veganlife oppslag

Joda, vi vet at det finnes protein i alle matvarer, og at det ikke er noe problem å få i seg. Vi burde heller konsentrere oss om B12 og forskjellige vitaminer, men de kommer også fra Veganlife.

Veganlife har nemlig alt du trenger av veganske spesialvarer, og du får de i postkassen bare et par dager etter at du bestiller. Nettbutikken fører de fineste merkene med soyaprodukter, vegansk sjokolade og alt innimellom, og er grunnen til at veganske småbarnsforeldre verken får panikk når det kommer til jolekalender med sjokolade og godteri til påskeegget.

Butikken har to filialer på nett, veganlife.se og veganlife.no. Utvalg og pris varierer litt, i tillegg trenger norske forbrukere ikke å tenke på tollgrensen fra den norske butikken, frakten er også litt forskjellig fra butikk til butikk, men alt i alt så er det lenge siden jeg sluttet å tenke på hvilken jeg bestiller fra. Begge to er gull verdt.

100% vegansk
? Veganlife ble startet i Sverige av Pernilla Berg i 2008. Pernilla startet Veganlife for å kunne selge sin kokebok Pillans Vegankokbok. Siden har utvalget vokst voldsomt. Vi tar kun inn produkter med høy kvalitet og som er 100 % veganske. Vår ambisjon er at vi mennesker skal leve i harmoni med dyr og natur, sier Ingvild Nybøe i den norske butikken, som ble startet for å gjøre det enklere for de norske kundene.

veganlife1

? Den svenske butikken sendte daglig pakker til Norge, og hadde over 200 faste norske kunder. På grunn av tollbestemmelsene ble imidlertid alle bestillinger over 200 kroner ilagt toll, noe som gjorde det dyrt for norske kunder. Utvalget av veganske produkter er lite i Norge, og vi hadde lyst til å gjøre noe med dette. Nå håper vi at flere norske kunder vil velge å handle direkte fra Veganlife.no.

Framover satser hun på å tilby et enda større utvalg i den norske butikken.

? I Norge har vi startet opp med et ganske beskjedent vareutvalg sammenliknet med i Sverige. Men innen utgangen av 2013 satser vi på at den norske nettbutikken kan tilby norske kunder et like bredt og godt vareutvalg som i Sverige, men med noee forskjellige varer. Vi ønsker å gjøre enda flere veganske produkter tilgjengelig og at enda flere kan bli kjent med vegansk mat. Vi vil at vegansk mat skal bli “helt normalt”, og helst til en billigere pris enn hva det er i dag, sier Nybøe.

Ingen palmeolje i den norske butikken
Veganlife selger først og fremst bearbeidede, veganske matvarer. Noe av dette er basisvarer som glutenmel og TVP, men de selger også ulike typer pålegg, tofu, pølser og sjokolade og “godis”.

veganlife

? I Sverige selges også flere bøker om vegansk kosthold og oppskrifter, mens vi i Norge foreløpig bare selger Pillans Vegankokebok. I Sverige selges også mye forskjellig innen hud- og hårpleie, kosttilskudd, sminke og vaskemidler. Noe av dette selger vi også i Norge men foreløpig et mer beskjedent utvalg. Av kosttilskudd selger vi i Norge foreløpig kun algeolje. I Norge har vi valgt å ikke selge produkter som inneholder palmeolje, så her har vi noen ekstra utfordringer. Bruk av palmeolje er utrolig utbredt, det brukes nesten i alt. Men heldigvis finnes det noen gode alternativer, og det kommer til å bli flere. Vi etterspør kun produkter uten palmeolje og formidler ovenfor produsenter at vi ikke ønsker produkter med palmeolje. På den måten kan vi være med på å påvirke, selv om vi er små!

? Kan du anbefale noen produkter? 

? Vi har mange gode produkter å trekke frem. En favoritt er kanskje Gran Chorizo, som er en vanvittig god pølse som enten kan brukes som den er, eller f.eks ha på pizza. Vi har også en super- luxeriøs sjokolade med hasselnøtt trøffel av merket Booja Booja som er vanvittig god. Ellers er det jo et must å ha glutenmel, tofu og ulike typer soyaprotein tilgjengelig på kjøkkenet. Helst vil vi vel anbefale det meste!

FLERE RESSURSER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *