vegansk salat quinoa oppskrift

Quinoasalat med søtpotet og avokado

Mettende og smakfull middagssalat der ingrediensene går så godt sammen at vi dropper dressing. 

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1,5 desiliter quinoa
  • 2,5 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 3 spiseskjeer mandler
  • 1 medium søtpotet
  • Olje til steking
  • Salt
  • 1 avokado
  • Ruccolasalat

Framgangsmåte: 

Skyll quinoaen godt i vann.

Kok opp grønnsakskraft eller vann med buljongpulver i en bolle. Ha i quinoa og la det koke under lokk i 15 minutter. Skru av varmen og ta av lokket, rør litt i quinoaen med en gaffel og la den stå og lufte seg mens du gjør klar resten.

Kutt opp mandlene i grove biter. Skrell søtpoteten og skjær den i terninger.

Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Ha i mandelbitene og rist dem i noen minutter. Avkjøl.

Ha olje i pannen og stek søtpotetbitene til de er gylne. Strø litt salt over.

Skjær avokado i terninger.

Bland sammen quinoa, søtpotetbiter, avokadobiter og ruccolasalat i en bolle. Ha over i en serveringsskål, dryss rista mandler på toppen.

Server!

salat1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *