

Quinoasalat med søtpotet og avokado
Mettende og smakfull middagssalat der ingrediensene går så godt sammen at vi dropper dressing.
Ingredienser til to porsjoner:
- 1,5 desiliter quinoa
- 2,5 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
- 3 spiseskjeer mandler
- 1 medium søtpotet
- Olje til steking
- Salt
- 1 avokado
- Ruccolasalat
Framgangsmåte:
Skyll quinoaen godt i vann.
Kok opp grønnsakskraft eller vann med buljongpulver i en bolle. Ha i quinoa og la det koke under lokk i 15 minutter. Skru av varmen og ta av lokket, rør litt i quinoaen med en gaffel og la den stå og lufte seg mens du gjør klar resten.
Kutt opp mandlene i grove biter. Skrell søtpoteten og skjær den i terninger.
Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Ha i mandelbitene og rist dem i noen minutter. Avkjøl.
Ha olje i pannen og stek søtpotetbitene til de er gylne. Strø litt salt over.
Skjær avokado i terninger.
Bland sammen quinoa, søtpotetbiter, avokadobiter og ruccolasalat i en bolle. Ha over i en serveringsskål, dryss rista mandler på toppen.
Server!
