havrerundstykker vegansk oppskrift

Havrerundstykker

Nydelige rundstykker som passer til frokost eller som tilbehør til en suppe eller salat. 

Ingredienser til 10 rundstykker: 

  • 1 desiliter soyamelk (kan erstattes av kaldt vann)
  • 1,5 desiliter varmt vann
  • 1 spiseskje tørrgjær
  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 teskje sukker
  • 1 teskje salt
  • 400 gram hvetemel + ekstra til utbaking
  • 1,5 desiliter havregryn
  • Vann til pensling
  • Eventuelt sesamfrø eller havregryn

Framgangsmåte:

Hell soyamelken i en bolle. Ha i vann, pass på at det hele ikke blir varmere enn fingervarme (cirka 37 grader, ikke varmere).

Ha i gjæren. La blandingen stå i fem minutter.

Rør inn olje, sukker og salt. Ha deretter i hvetemel og havregryn og elt det hele godt sammen til en fin deig.

Dekk bollen med litt plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og sett til heving i 30-45 minutter.

Kle to stekebrett med bakepapir.

Ha deigen ut på melet bakebord. Del den i 16 like store emner. Trill til boller og fordel utover stekebrettene. Dekk rundstykkene med et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i cirka 30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 220 grader.

Pensle rundstykkene med vann, dryss eventuelt over sesamfrø eller havregryn.

havrerundstykker1

Stek i 10-15 minutter.

havrerundstykker2

Avkjøl på rist.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE RUNDSTYKKER FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Laget disse i kveld, og hadde rapskokos smør og skivet seitan på.. Mmmmm veldig godt, (seitanoppskriften fra “the buddhist chef).

    Tusen takk for nydelig oppskrift ! De blir laget flere ganger garantert !

    😀

    1. Mari Hult

      Hurra 😀 Tusen takk for fin kommentar!

      1. Er så kjekt med alle dei gode oppskriftene dine ! Og var så greit å kunne bruke “bare” vann i de, da jeg er på skikkelig lavbudsjett for tiden. Skikkelig gode rundstykker dette ja !!!

        Nå lager jeg rundstykkene for tredje gang denne uken, så doblet deigen og hadde i litt chiafrø, så blir spennende å se om de blir like gode !

      2. Mari Hult

        Så herlig 🙂 Takk for kommentar!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *