Spaghetti aglio e olio

Spagetti med hvitløk og olivenolje – veldig enkel og veldig god pastaoppskrift. 

De har forstått det i Italia. Kjempeenkle oppskrifter der få ingredienser henter fram det beste i hverandre.

Her vender vi nykokt spagetti i olivenolje med hvitløk, chiliflak og persille – og ferdig! Ekte italiensk fast food.

Ingredienser tilto porsjoner: 

  • 200 gram tørket spagetti
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 kvaster persille
  • 2 spiseskjeer god olivenolje
  • 2 teskjeer røde chiliflak
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Kok spagetti til al dente-konsistens i godt med lettsaltet vann. Sil av vannet.

Finhakk hvitløk og persille.

Varm opp olivenolje til medium varme i en panne. Ha i hvitløk og surr i et par minutter. Tilsett persille og chiliflak og surr et lite minutt til. Ha i salt og pepper.

Vend pastaen i den smaksatte oljen i pannen og server!

Tips: Server gjerne pastaen med godt brød.

spagetti-med-hvitløk-og-chili1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *