Kokebok: Ms. Cupcake

Fantastisk bokdebut fra Londons cupcakedronning.

MS.CUPCAKE: En fantastisk bok med utrolig gode oppskrifter.
MS.CUPCAKE: En fantastisk bok med utrolig gode oppskrifter.

Ja, jeg har skrevet om henne før. Ja, jeg er en stor fan. Dette blir ikke en objektiv bloggpost.

For det første: Wow. For en bok!

For de som ikke kjenner til Ms. Cupcake fra før av, så er det alter egoet til kanadiske Melissa Morgan. Hun begynte å selge cupcakes i små kvanta på markeder i London, det ballet på seg, og nå har hun sitt eget bakeri med butikk i Brixton, samt en liten stab engasjerte cupcakebakere. I mai debuterte hun som forfatter med denne kokeboken.

Designet er perfekt, og står hundre prosent i stil til Ms. Cupcakes 60.-talls profil. Bildene er nydelige, fargerike og morsomme, og det er ekstra kjekt at kjente fjest fra Brixton-butikken dukker opp. Tips-delen i starten burde være obligatorisk for alle som liker å bake, og så var det oppskriftene. De er fantastiske.

ms-cupcake-sign-and-blur

Alle oppskriftene er veldig godt forklart og illustrert, og de byr på valgmuligheter for deg som baker uten gluten eller vil ha en annen størrelse enn “vanlig” cupcake. Veldig sjelden bruker hun ingredienser som eggerstatningspulver, her baker vi med vanlige ingredienser.

Boken byr på mange gode triks og oppskrifter for pynting av kaker, og har ikke minst med oppskrifter på noen supre glasurer og kremer.

Men ikke nok med dette! Cupcakes og muffins er bare kapittel en. Det er mer å ta tak i! Blar du videre finner du kaker, “easy-bakes and no-bakes” og cookies, samt det superfristende kapittelet “naughtiest of them all”. Her snakker vi blant annet om fritert sjokolade. Oh la la!

Ms-cupcake1

En liten kuriosa-sak: Kakerørene fra denne boken smaker bedre enn alle veganske rører jeg har smakt før. Og jeg smaker baker mye.

Trust me on this one: Det er bare å bestille denne boken.

Fakta:
Tittel: Ms Cupcake: The Naughtiest Vegan Cakes in Town
Forfatter: Melissa Morgan
Utgitt: 2013

FLERE KOKEBOKANBEFALINGER FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *