hash browns vegansk oppskrift

Hash browns

Obligatoriske til engelsk frokost, men skikkelig gode til middagsretter også. 

Hash browns er fantastiske gode å ha når du skal sitte rundt frokostbordet halve dagen! De kan serveres med vegansk omelett eller varme bønner og toast, du kan også bruke de som tilbehør til middagsretter. Sammen med litt god hvitløksdip utgjør de en bra tapasrett og.

Hemmeligheten til å få disse faste og gode potetkakene er å koke potetene litt, men bare litt, før du maler de.

Ingredienser: 

  • 8-10 mellomstore poteter
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene. Skjær potetene i litt mindre biter, de må være cirka like store.

Kok potetbitene i cirka fem minutter, de skal ikke være gjennomkokte, men du skal kunne sette en gaffel inn i de med litt kraft.

Sil av vannet.

Ha poteter, olje, salt og pepper i en food processor og kjør til potetene er knust i grove biter.

hash-browns1

Bruk en ring på 8-10 diameter. Ha i tre spiseskjeer av potetfyllet, trykk det forsiktig ned, og løft ringen forsiktig opp.

hash-browns3

Gjenta med hele potetblandingen.

Stek potetkakene i 20 minutter. Ta ut brettet og snu de forsiktig.

hash-browns4

Stek i 10 minutter til.

hash-browns5

Server hash browns varme.

hash-browns6

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *