veganske cupcakes oppskrift

Cupcakes med sjokolade og kokos

Fabelaktige cupcakes for fabelaktige anledninger. 

Dette er en smakebit fra den fantastiske boken til Ms. Cupcake. Oppskriften er tilpasset norske mål og ingredienser.

Ingredienser: 

  • 2 desiliter soyamelk
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 1 desiliter rapsolje
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 desiliter hvetemel
  • 0,5 desiliter kakaopulver
  • 1 desiliter kokosmasse
  • 0,5 teskje salt
  • 0,5 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje natron

Kokosglasur: 

  • 150 gram vegansk margarin
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 4 spiseskjeer kokosmelk
  • 2 spiseskjeer kokosmasse
  • 6-7 desiliter melis

Sjokoladeglasur: 

  • 150 gram vegansk margarin
  • 2 desiliter kakaopulver
  • 2 spiseskjeer kokosmelk
  • 6-7 desiliter melis

Pynt: 

  • 2 desiliter kokosmasse

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.

Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. Ha det stå i fem minutter slik at det får reagere. Visp inn rapsolje og vaniljeekstrakt.

I en større bolle rører du sammen hvetemel, kakaopulver, kokosmasse, salt, bakepulver og natron.

Hell de våte ingrediensene over i de tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen. Det gjør ingenting om det er litt klumper.

Fordel røren i formene og stek i 15-17 minutter. Avkjøl helt før du begynner med pynting.

Kokosglasur: 

Kjør margarin, vaniljeekstrakt, kokosmelk og kokosmasse jevnt i en food processor.

Spe med melis til du får en fin, smørbar konsistens.

Sjokoladeglasur: 

Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til du har en jevn, smørbar krem. Ha eventuelt mer melis i om den blir for flytende.

Ha over i en sprøytepose.

Pynt og montering: 

Rist kokosmassen i en varm og tørr stekepanne. Vend på den underveis, pass på at den ikke brenner seg. Avkjøl.

Smør et lag kokosglasur over hver cupcake. Fordel sjokoladeglasur over. Topp med rista kokosmasse.

bountycupcakes1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *