

Cupcakes med sjokolade og kokos
Fabelaktige cupcakes for fabelaktige anledninger.
Dette er en smakebit fra den fantastiske boken til Ms. Cupcake. Oppskriften er tilpasset norske mål og ingredienser.
Ingredienser:
- 2 desiliter soyamelk
- 2 teskjeer eplesidereddik
- 1 desiliter rapsolje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3 desiliter hvetemel
- 0,5 desiliter kakaopulver
- 1 desiliter kokosmasse
- 0,5 teskje salt
- 0,5 teskje bakepulver
- 0,5 teskje natron
Kokosglasur:
- 150 gram vegansk margarin
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 4 spiseskjeer kokosmelk
- 2 spiseskjeer kokosmasse
- 6-7 desiliter melis
Sjokoladeglasur:
- 150 gram vegansk margarin
- 2 desiliter kakaopulver
- 2 spiseskjeer kokosmelk
- 6-7 desiliter melis
Pynt:
- 2 desiliter kokosmasse
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 former.
Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. Ha det stå i fem minutter slik at det får reagere. Visp inn rapsolje og vaniljeekstrakt.
I en større bolle rører du sammen hvetemel, kakaopulver, kokosmasse, salt, bakepulver og natron.
Hell de våte ingrediensene over i de tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen. Det gjør ingenting om det er litt klumper.
Fordel røren i formene og stek i 15-17 minutter. Avkjøl helt før du begynner med pynting.
Kokosglasur:
Kjør margarin, vaniljeekstrakt, kokosmelk og kokosmasse jevnt i en food processor.
Spe med melis til du får en fin, smørbar konsistens.
Sjokoladeglasur:
Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til du har en jevn, smørbar krem. Ha eventuelt mer melis i om den blir for flytende.
Ha over i en sprøytepose.
Pynt og montering:
Rist kokosmassen i en varm og tørr stekepanne. Vend på den underveis, pass på at den ikke brenner seg. Avkjøl.
Smør et lag kokosglasur over hver cupcake. Fordel sjokoladeglasur over. Topp med rista kokosmasse.
