

Halvgrove frokosthorn
Bak noe godt til de du er glad i!
Er det noe som slår fersk bakst til frokost?
Jeg tviler.
Disse hornene passer godt til både søtt og salt pålegg, og får du rester så gjør de seg godt sammen med en suppe eller salat til lunsj.
Ingredienser:
- 60 gram vegansk margarin
- 3 desiliter soyamelk
- 1 spiseskje tørrgjær
- 300 gram hvetemel + ekstra til utbaking
- 150 gram sammalt hvete
- 1 teskje sukker
- 1 teskje salt
- Vann til pensling
- Eventuelt 2 spiseskjeer sesamfrø
Framgangsmåte:
Smelt margarin i en gryte. Når alt er smeltet heller du i melk, og varmer det hele til fingervarme. Ta gryten av varmen og ha i gjæren. La den stå i fem minutter slik at den får løst seg godt opp i melkeblandingen.
Rør sammen hvetemel, sammalt hvete, sukker og salt i en bolle. Lag en grop i midten og hell i gjærblandingen.
Elt det hele godt sammen. Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle og sett den til heving i 30-40 minutter.
Kle to stekebrett med bakepapir.
Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken. Ha deigen over, elt den litt og del den i to like store emner.
Kjevle hvert emne ut til en stor runding.

Bruk et pizzahjul eller tilsvarende og skjær rundingene opp i åtte like store stykker.

For å lage horn begynner du å rulle ytterst på “pizzastykket”, og ruller videre helt inn mot midten.

Legg hornene utover på stekebrettene.

Dekk med et rent kjøkkenhåndkle eller plastfolie og sett til etterheving i 20-30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 220 grader.
Pensle hornene med litt vann, dryss eventuelt over sesamfrø.
Stek i 10-15 minutter til de er gylne og fine.

Avkjøl på rist.

Tips: For å lage fylte horn så smører du inn deigen med valgt fyll før du triller “pizzastykkene” sammen til horn. Godt fyll kan være kremost, pesto eller soltørka tomater.