

Sweet potato fries
Elsker du stekte søtpoteter men lurer på hvordan du kan få de sprøstekte som vanlig pommes frites? Her har du løsningen.
Hint: Det er ikke olje vi trenger. I alle fall ikke mer av det. Den hemmelige ingrediensen i denne oppskriften er nemlig noe så ordinært som maisstivelse.
Ingredienser:
- 2 mellomstore søtpoteter
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 1 desiliter maisstivelse
- 1 teskje salt
- 1 teskje paprikapulver
- 1 kvast rosmarin
Framgangsmåte:
Skrell søtpotetene og skjær de i staver med tykkelse på cirka en centimeter, gjerne litt mindre.
La søtpotetbitene ligge og trekke i en bolle med vann i minst 15 minutter.
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni dette inn med cirka en av spiseskjeene med olje.
Ha maisstivelse, salt og paprikapulver i en plastpose (en vanlig frysepose passer fint til dette). Tørk av søtpotetene og ha de oppi. Lukk igjen åpningen og rist godt, slik at maisstivelsen dekker godt rundt alle søtpotetbitene.

Ha bitene over i en bolle, slå vekk overflødig maisstivelse. Grovhakk rosmarin og bland i, bland deretter inn resten av oljen.

Fordel søtpotetbitene over stekebrettet.

Stek i 10 minutter, ta ut brettet og vend på bitene, stek deretter i 10-15 minutter til. Alle bitene skal være gylne og fine når de er klare.

Server!
Tips: Varier gjerne krydderne etter hva du liker best. Tipper at disse er kjempegode med for eksempel hvitløk og timian, eller bare salt og masse pepper.

Kan man bruke potetmel hvis man ikke har maisstivelse?
ldri prøvd det, men vil anta det går bra. Pass på bare på å børste av absolutt alt overflødig mel 🙂