søtpotet pommes frites vegansk oppskrift

Sweet potato fries

Elsker du stekte søtpoteter men lurer på hvordan du kan få de sprøstekte som vanlig pommes frites? Her har du løsningen. 

Hint: Det er ikke olje vi trenger. I alle fall ikke mer av det. Den hemmelige ingrediensen i denne oppskriften er nemlig noe så ordinært som maisstivelse.

Ingredienser: 

  • 2 mellomstore søtpoteter
  • 4 spiseskjeer olivenolje
  • 1 desiliter maisstivelse
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje paprikapulver
  • 1 kvast rosmarin

Framgangsmåte: 

Skrell søtpotetene og skjær de i staver med tykkelse på cirka en centimeter, gjerne litt mindre.

La søtpotetbitene ligge og trekke i en bolle med vann i minst 15 minutter.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni dette inn med cirka en av spiseskjeene med olje.

Ha maisstivelse, salt og paprikapulver i en plastpose (en vanlig frysepose passer fint til dette). Tørk av søtpotetene og ha de oppi. Lukk igjen åpningen og rist godt, slik at maisstivelsen dekker godt rundt alle søtpotetbitene.

sweet-potato-fries1

Ha bitene over i en bolle, slå vekk overflødig maisstivelse. Grovhakk rosmarin og bland i, bland deretter inn resten av oljen.

sweet-potato-fries2

Fordel søtpotetbitene over stekebrettet.

sweet-potato-fries3

Stek i 10 minutter, ta ut brettet og vend på bitene, stek deretter i 10-15 minutter til. Alle bitene skal være gylne og fine når de er klare.

sweet-potato-fries4

Server!

Tips: Varier gjerne krydderne etter hva du liker best. Tipper at disse er kjempegode med for eksempel hvitløk og timian, eller bare salt og masse pepper.

sweet-potato-fries5

2 Comments

  1. Kan man bruke potetmel hvis man ikke har maisstivelse?

    1. Mari Hult

      ldri prøvd det, men vil anta det går bra. Pass på bare på å børste av absolutt alt overflødig mel 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *