jordbærterte vegansk oppskrift

Jordbærterte

Nydelig sommerterte som smaker aller best ute i det grønne. 

Jordbær, sitron… og litt salt er hemmeligheten bak smaken i denne terten. I smakspanelet var det litt delte meninger om sitronen, en ville hatt mer, en ville hatt mindre, men alt i alt ble terten veldig godt mottatt.

Denne smaker godt som den er, men du kan også slå til og servere et melisdryss, litt pisket plantekrem eller vaniljeis til.

jordberterte2

Ingredienser: 

  • 6 desiliter hvetemel
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje salt
  • 4 spiseskjeer vegansk margarin
  • 1 teskje eplesidereddik
  • Litt kaldt vann

Fyll: 

  • 400 gram jordbær
  • 1 spiseskje revet sitronskall
  • 1 desiliter sukker
  • 0,5 desiliter maisstivelse
  • Litt salt

Framgangsmåte: 

Ha hvetemel, sukker, salt, margarin og eddik i en food processor og kjør til du har en jevn masse. Tilsett en og en spiseskje kaldt vann til deigen former seg til en ball i food processoren.

Ta deigen ut av maskinen, ha over i en bolle og sett kaldt i minst en halvtime.

Fyll og steking: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en ildfast paiform med bakepapir (eventuelt smør og mel den).

Rens jordbærene og skjær de i mindre biter. Ha de over i en bolle og vend de sammen med sitronskall, sukker, maisstivelse og salt.

Ta ut to tredjedeler av paideigen og kjevle den ut til en runding som er litt større enn paiformen. Ha over i formen, dytt deigen fint opp langs kantene.

Hell i fyllet.

Kjevle ut resten av deigen og skjær den i strimler med bredde på halvannen til to centimeter. Legg disse i rader på kryss og tvers over jordbærfyllet.

Stek paien i 40-45 minutter, kantene skal begynne å bli gylne.

Avkjøl helt før servering.

jordbærterte2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *