

Greske grillspyd
Saftige grillspyd med smak av hvitløk, oregano og rosmarin.
Å grille er en fantastisk sommeraktivitet som selvsagt ikke trenger å være kjedelig selv om en dropper kjøttet. Her har vi marinert soyamedaljonger i en gresk smaksblanding, og på grillen ble disse skikkelig saftige.
Varier gjerne grønnsaker med det du har i kjøleskapet, både paprika, sopp og løk smaker godt til disse soyabitene.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 1 liter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongspulver
- 8 soyamedaljonger
- 2 hvitløksfedd
- 2 teskjeer tørka rosmarin eller 1 kvast frisk
- 2 teskjeer tørka oregano eller 1 kvast frisk
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 teskje salt
- 2 desiliter rødvin
- 1 squash (bruk gjerne en halv gul og en halv grønn om du har)
- 4 grillspyd eller spisepinner (!) i tre
Framgangsmåte:
Kok opp grønnsakskraft eller vann med buljongpulver. Ha i soyamedaljongene og la de koke i cirka 10 minutter. Hell av vannet.
Grovhakk hvitløk, rosmarin og oregano og ha over i en bolle. Rør inn olivenolje, salt og rødvin. Ha til slutt i soyamedaljongene og la de ligge i marinaden i minst en time.
Bløtlegg grillspydene i vann før bruk.
Skjær squash i biter.
Ta medaljongene opp av marinaden, tørk av de på et rent kjøkkenhåndkle. Skjær de i to, eventuelt enda litt mindre biter.
Tre squash og medaljonger på grillspyd.

Grillspydene grilles på hver side til medaljongene begynner å bli brune i kantene.

Server varme, gjerne med litt gode poteter og hjemmelaget tzatziki.
