veganske greske grillspyd oppskrift

Greske grillspyd

Saftige grillspyd med smak av hvitløk, oregano og rosmarin. 

Å grille er en fantastisk sommeraktivitet som selvsagt ikke trenger å være kjedelig selv om en dropper kjøttet. Her har vi marinert soyamedaljonger i en gresk smaksblanding, og på grillen ble disse skikkelig saftige.

Varier gjerne grønnsaker med det du har i kjøleskapet, både paprika, sopp og løk smaker godt til disse soyabitene.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 1 liter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongspulver
  • 8 soyamedaljonger
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 teskjeer tørka rosmarin eller 1 kvast frisk
  • 2 teskjeer tørka oregano eller 1 kvast frisk
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje salt
  • 2 desiliter rødvin
  • 1 squash (bruk gjerne en halv gul og en halv grønn om du har)
  • 4 grillspyd eller spisepinner (!) i tre

Framgangsmåte: 

Kok opp grønnsakskraft eller vann med buljongpulver. Ha i soyamedaljongene og la de koke i cirka 10 minutter. Hell av vannet.

Grovhakk hvitløk, rosmarin og oregano og ha over i en bolle. Rør inn olivenolje, salt og rødvin. Ha til slutt i soyamedaljongene og la de ligge i marinaden i minst en time.

Bløtlegg grillspydene i vann før bruk.

Skjær squash i biter.

Ta medaljongene opp av marinaden, tørk av de på et rent kjøkkenhåndkle. Skjær de i to, eventuelt enda litt mindre biter.

Tre squash og medaljonger på grillspyd.

grillspyd1

Grillspydene grilles på hver side til medaljongene begynner å bli brune i kantene.

grillspyd2

Server varme, gjerne med litt gode poteter og hjemmelaget tzatziki.

grillspyd3

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *