Slik lager du perfekt iskaffe

Enkle triks som gjør deg til superbarista om sommeren. 

Lunken kaffe er det verste som finnes, så derfor er det litt rart at iskald kaffe er noe av det beste! Men sånn er det bare, og når dagene blir lange og solen setter inn ? da er lite bedre i glasset enn en iskaffe.

Iskaffe er superhipt, og plastbegre med runde topper og store, svarte sugerør er obligatoriske til shorts og singlet i sommer. Starbucks Frappuccino har nesten elleve millioner fans på Facebook, det sier sitt.

Mens kaffebarene har dratt konseptet så langt at du ofte må si fra om du faktisk vil ha kaffe i iskaffen, så går vi motsatt vei, og deler her oppskrifter på fem nydelige iskaffetyper der kaffen nettopp står i sentrum.

Liker ikke kaffesmaken? Prøv en vegansk milkshake.

Å lage iskaffe selv er en enkel sak, trikset er å bruke sterk kaffe, gjerne en god espresso, og ikke være kjip på isbitene.

Utstyr:
Du kommer langt med et høyt glass og en lang skje. Har du en cocktailshaker kan du riste iskaffen slik at isen raskt vil knuse litt, og drikken blir skikkelig nedkjølt. Et skritt videre er en blender eller food processor som knuser is, bruker du det vil du kunne få en helt jevn konsistens på iskaffen.

Isen:
I iskaffe kan du bruke vanlige isbiter av vann, eller du kan fryse ned små porsjoner av kokosmelk eller sjokolademelk. Det er også mulig å bruke vanlig dessertis i iskaffen, da vil denne sette en veldig klar smak på det ferdig resultatet.

Tips:
Skal du blande flere flytende ingredienser med is, er det lurt å ha de kalde i først. Da vil kaffen kjøles ned raskere.

Vil du tilsette sukker, bør du røre det ut i kaffen før den kjøles ned, da det ikke løser seg opp så godt i kald væske.

Oppskrifter

Islatte

At det er vanskelig å finne vegansk iskaffe på boks skal du være glad for. Iskaffe lager du selv, da er det både billigere og bedre!


Ismocca

Kaffe, sjokolade og melk – det beste som finnes?

Frappe

En klassiker! Bytt gjerne ut fløten med kokosmelk.

Kokosiskaffe

Her bruker vi kokosmelk både til isbiter og til krem, hvilket gir et veldig fyldig og søtt resultat.

Iskremkaffe

En skikkelig dessertkaffe, nydelig på late sommerdager.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *