

S-boller
Nydelige boller med vaniljekrem og melisglasur.
Jeg er litt usikker på navnet på disse? Har googlet og googlet men finner ingenting. Noen som vet?
Jeg pleide å få de på Walters Bakeri i Lyngdal da jeg var liten, og selv om de er ganske like skolebollene så likte jeg alltid disse bedre. Nå har jeg laget en variant uten egg og meieriprodukter, men jeg synes smaken og konsistensen er vel så god som originalen fra Sørlandet.
Ingredienser til 16 boller:
-
- 500 gram hvetemel
-
- 100 gram sukker
-
- 0,5 teskje salt
-
- 1 teskje malt kardemomme
-
- 0,5 teskje bakepulver
-
- 100 gram vegansmør
-
- 3,5 desiliter soyamelk
-
- 50 gram fersk gjær
-
- Soyamelk til pensling
Fyll og pynt:
-
- 2 pakker vaniljedessert (alpro)
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
-
- 3 desiliter melis
-
- Litt vann
Framgangsmåte:
Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen. Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og tilsett melblandingen.
Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast.
Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
Kle to stekebrett med bakepapir. Ha deigen på bakebordet og elt den sammen. Rull den ut til en pølse, og del opp i like emner.
Trill ut hvert emne til pølser på cirka 20 centimeter. Form de til et åttetall og plasser på stekebrett.
Etterhev bollene i 30 minutter.
Fyll/montering:
Visp sammen vaniljedessert og maisstivelse i en liten bolle.
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Lag en grop i midten av de to rundingene på hver bolle, og ha i vaniljekremen.
Stek til bollene er gylne, cirka 20 minutter.
Avkjøl før pynting.
Rør sammen melis og passende vann til du har en veldig tykk og fin glasur. Bruk glasuren til å tegne en s på hver bolle.
Dryss gjerne litt melis over før servering.
Jeg kommer fra Sandnes, vi har alltid kalt dem skoleboller 🙂
Sandnes er awsome, så kanskje vi bare skal gå for det!